ΕΒΕ: «Αισθάνθηκα αδικημένη», λέει η μαθήτρια που ”κόπηκε” με 22.000 μόρια
KONTRA CHANNEL SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΕ: «Αισθάνθηκα αδικημένη», λέει η μαθήτρια που ”κόπηκε” με 22.000 μόρια

SHARE THIS

Η μαθήτρια, που πέτυχε εξαιρετικές βαθμολογίες, έμεινε εκτός σχολών προτίμησής της για ο,6 μόρια!

Για τα συναισθήματα που βίωσε αλλά και τη γενικότερη οπτική της πάνω στο ζήτημα της ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), που την άφησε έξω από τη σχολή επιλογής της εξέφρασε η μαθήτρια Ζηνοβία Κονταξοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η μαθήτρια, ενώ συγκέντρωσε βαθμολογία πολύ υψηλότερη από τις βάσεις εισαγωγής στις Αρχιτεκτονικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης (22.000 μόρια), έμεινε εκτός αυτών των σχολών, καθώς η ΕΒΕ για το ειδικό μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου σε αυτές ορίστηκε στο 14,46, με τη μαθήτρια να συγκεντρώνει 13,8!

«Αισθάνθηκα αρκετά αδικημένη», δήλωση η νεαρή κοπέλα στο Kontra, εξηγώντας μάλιστα ότι κίνητρο για την επιστολή που ανάρτησε στάθηκε η συνολικότερη αδικία για πολλά ακόμα παιδιά, που μένουν εκτός σχολών ακόμα και με μικρότερη απόκλιση στη βαθμολογία.

Η ίδια τόνισε  ότι «δεν ζητάω μια θέση στην Αρχιτεκτονική Αθηνών, προφανώς υπάρχουν πιο ικανά παιδιά που την διεκδικούν. Αλλά είναι η αδικία. Και όσο περισσότερο το λέμε, όλο και κάτι μπορεί να γίνει στην τελική».

«Η ΕΒΕ, ιδιαίτερα στα ειδικά μαθήματα, μπορεί να είναι άδικη. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος, προκαθορισμένος αριθμός από την εκάστοτε σχολή, αλλά με βάση τον μέσο όρο των μαθητών, που προφανώς θέλουν να περάσουν σε μια σχολή με σχέδιο π.χ. Άρα, εξασκούνται, είναι καλοί, όλοι θα γράψουν καλά, όσο καλύτερα μπορούν. Το να τίθεται ο μέσος όρος ως ΕΒΕ το θεωρώ άδικο», επανέλαβε η μαθήτρια.

Τονίζεται ότι τόσο το γραμμικό όσο και το ελεύθερο σχέδιο είναι μαθήματα που δε διδάσκονται στο δημόσιο σχολείο, με τους μαθητές που επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτά να καλούνται να πληρώσουν δίδακτρα σε φροντιστήρια ώστε να έχουν πιθανότητα επιτυχίας.

Exit mobile version