Φωτιά στην Εύβοια κοντά σε σπίτια – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια κοντά σε σπίτια – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα

SHARE THIS

Φωτιά σημειώθηκε κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις στον κάμπο των Κριεζών. Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Κριεζά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής του Αλιβερίου και ενισχύσεις από Χαλκίδα και Κύμη. Συγκεκριμένα επιχειρούν στο σύνολο έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το τοπικό evima.gr, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και βρίσκεται εντός του οικισμού κοντά σε επιχειρήσεις και σπίτια στον κάμπο των Κριεζών. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά στα Κριεζά κοντά σε σπίτια  EVIMA

Φωτιά στα Κύθηρα

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 17.00 η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων. Εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 90 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος έχουν σπεύσει και επιχειρούν 2 Ericson, ένα ΑΒ214, ένα Μι8, 2 PZL, 2 Canadair, 4 Air Tractors με επιβραδυντικό και ένα ΒΚ117 για συντονισμό.

Exit mobile version