Γ. Καλλιακμάνης: “Υπήρχαν αστυνομικοί σε συνδέσμους συγκεκριμένης ομάδας, της οποίας οι χούλιγκαν είναι αδελφοποιημένοι”
EUROKINISSI ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Καλλιακμάνης: “Υπήρχαν αστυνομικοί σε συνδέσμους συγκεκριμένης ομάδας, της οποίας οι χούλιγκαν είναι αδελφοποιημένοι”

SHARE THIS

"Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες. Και δεν είναι απλώς μια ομάδα, ήταν μια συγκροτημένη ομάδα πολλών ατόμων που λειτούργησαν πολύ πονηρά".  

Μετά το “τσουνάμι” αποκαλύψεων που εντείνει τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ και ενώ ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε, ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισημαίνει ότι “Όποιος έχει την ευθύνη που δεν ενημέρωσε την Αττική ότι αυτοί οι άνθρωποι κινούνται και έρχονται προς την Αττική, θα πρέπει να πάει σπίτι του χθες“.

Μιλώντας ο Γ. Καλλιακμάνης στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναρωτιέται πως γίνεται να μπήκαν οι χούλιγκαν στην Αττική οδηγώντας αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες και ενώ υπήρχε απαγόρευση από την UEFA να μην τους εμποδίσει κανείς.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών απορεί για την αδράνεια των Αρχών κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η παραδοχή του ότι “υπήρχαν αστυνομικοί σε συνδέσμους συγκεκριμένης ομάδας, της οποίας οι χούλιγκαν είναι αδελφοποιημένοι”.

Δεν μπορεί να φτάσει ένα κομβόι ανενόχλητο στην Αττική και να μπει μέσα. Ενημερώθηκαν για την παρουσία τους; Καταρχήν, αριθμοί αυτοκινήτων Κροάτικοι, αλίμονο, υπάρχει απαγόρευση από την UEFA. Πέρασε από πόσους νομούς αυτή η πομπή. Δεν τους σταμάτησαν; Δεν ενημέρωσαν; Ενημερώθηκαν.

Η αστυνομία οφείλει να προλαμβάνει.

Πρέπει να προστατέψει τον πολίτη. Κάτι έγινε λάθος στο σχεδιασμό. Όποιος έκανε το λάθος θα πρέπει να επωμιστεί και τις ευθύνες. Δεν μπορείς να έχεις μόνο θέσεις ευθύνης, να λες είμαι στρατηγός και φοράω γαλόνια και διατάζω. Όποιος έχει την ευθύνη που δεν ενημέρωσε την Αττική ότι αυτοί οι άνθρωποι κινούνται και έρχονται προς την Αττική, θα πρέπει να πάει σπίτι του χθες και όχι μόνο, από τη στιγμή που χάθηκε ένας νέος άνθρωπος.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες. Και δεν είναι απλώς μια ομάδα, ήταν μια συγκροτημένη ομάδα πολλών ατόμων που λειτούργησαν πολύ πονηρά, πέρασαν από Κακαβιά σαν τουρίστες, κατόπιν όμως έφτιαξαν έναν κομβόι.

Όφειλαν κάποιοι, από τη στιγμή που υπήρχαν αυτά τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης συγκεκριμένων οπαδών, άλλο και αυτό πάλι, η UEFAδηλαδή, σε πέντε περιπτώσεις αγώνων απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών συγκεκριμένων ομάδων, δηλαδή αποδέχεται ότι υπάρχει εγκληματικότητα, ότι υπάρχει πρόβλημα.

Τι κάνει; Τίποτα. Κανείς δεν κάνει τίποτα. Αυστηροποιήθηκαν οι ποινές. Αλλά έδειξε ότι δεν πτοεί η αυστηροποίηση των ποινών. Το λέμε και το ξαναλέμε.

Αυτοί ήταν φασίστες, το λέω έχοντας πλήρη γνώση τι λέω, φασίστες από την Κροατία οι οποίοι ήταν το ντύσιμό τους λες και ήταν στρατός με μαύρα ρούχα, κοντοκουρεμένοι και είχαν μαζί τους αντικείμενα προς χρήση για εγκληματικές πράξεις, μαχαίρια, ρόπαλα και κοντάρια κλπ.

Καταρχήν έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση από τις κροατικές αρχές ότι έρχονται οι συγκεκριμένοι, γιατί στην Κακαβιά δεν περνάνε από έλεγχο, δεν περνάνε από αστυνομία, δεν περνάνε από τελωνείο.

Όμως όφειλαν κάποιοι, όταν αυτοί έφτιαξαν πολύ μεγάλη ομάδα και κινούνταν στην εθνική οδό, να ενημερώσουν και να προσαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, που είχε καταρτιστεί με προσοχή, υπήρχαν αστυνομικοί σε συνδέσμους συγκεκριμένης ομάδας, της οποίας οι χούλιγκαν είναι αδελφοποιημένοι”.

Exit mobile version