Η πτώση τζίρου στα πρατήρια καυσίμων ενδέχεται να ρίξει την τιμή βενζίνης
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πτώση τζίρου στα πρατήρια καυσίμων ενδέχεται να ρίξει την τιμή βενζίνης

SHARE THIS

Για την αδιανόητη αύξηση τιμής στα καύσιμα μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων Αττικής

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, μιλώντας στο Open, εξέφρασε την πεποίθησή του πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει νέα αποκλιμάκωση στη τιμή της βενζίνης. Βέβαια, αυτό δεν οφείλεται σε κάποια παρέμβαση της πολιτείας, -όπως θα έπρεπε-, αλλά λόγω της αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν την αδιανόητη τιμή της βενζίνης, που σε πολλές περιοχές έχει ξεπεράσει ακόμη και 2,5 ευρώ.

Όπως εξήγησε, έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια κάτι που σημαίνει πως έχει πέσει η κατανάλωση και σε μία πτωτική πορεία αργεί αυτό να αποτυπωθεί στις αντλίες.

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν πέσει 12 έως 14 λεπτά το λίτρο, τόσο η βενζίνη όσο και το πετρέλαιο κίνησης, σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν 20 μέρες» είπε στο OPEN.

Ο κ. Παπαστεργίου εκτίμησε ότι η τιμή της βενζίνης θα πέσει ακόμη και κάτω από τα 2 ευρώ την επόμενη βδομάδα. «Έχουμε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση τζίρου -τουλάχιστον 20%- στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την αμόλυβδη κάτω από τα 2,20 ευρώ το λίτρο», πρόσθεσε.

Τέλος τόνισε πως με την άφιξη του Fuel Pass 2, η τιμή στην αντλία για τους οδηγούς των ΙΧ θα είναι φτάσει κάτω από τα 2 ευρώ, κάτι που θα είναι μεγάλη ανάσα για τους εκδρομείς του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Exit mobile version