Η Τήνος ανυποχώρητη κατά των ανεμογεννητριών
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Η Τήνος ανυποχώρητη κατά των ανεμογεννητριών

SHARE THIS

Ανυποχώρητοι ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, είναι οι κάτοικοι της Τήνου με τον Δήμο του νησιού να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά την προσωρινή παύση των εργασιών εγκατάστασης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά της εταιρείας που διαχειρίζεται το έργο άλλα και κατά ντόπιου επιχειρηματία και της δικής του εταιρείας, που παρά την κατακραυγή, προμηθεύει με τσιμέντο την εταιρία.

Στο έγγραφο για τα ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος επικαλείται καταπάτηση δημόσιας έκτασης κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ορθοφωτοχάρτη ο οποίος αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη σημειώθηκαν επεισόδια στο νησί, όταν ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν κατοίκους που είχαν αποκλείσει το δρόμο, ζητώντας παύση των εργασιών.

Πρόκειται για πρωτοφανείς σκηνές για τη νησιωτική Ελλάδα, με τος ντόπιους να απαντούν με μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΑΤ Τήνου, όπου κρατούνταν οι συμπολίτες τους. Αργά το βράδυ, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό χειροκροτήματα.

Οι κάτοικοι, που στέκονται σθεναρά απέναντι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αγωνίζονται και υπερασπίζονται τον τόπο τους και τη ζωή τους, για να μείνουν τα βουνά τους όρθια και το περιβάλλον τους προστατευμένο!

 

 

Exit mobile version