Ηλιούπολη: «Ατομική ευθύνη και στον βιασμό μας» – Οργή για την εισαγγελική πρόταση
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: «Ατομική ευθύνη και στον βιασμό μας» – Οργή για την εισαγγελική πρόταση

SHARE THIS

«Δεν έχει γεννηθεί ακόμα το έγκλημα για το οποίο θα καταδικαστεί μπάτσος» γράφει χρήστης του Twitter σχολιάζοντας την απαλλακτική πρόταση.

Απογοήτευση κι οργή έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των κατηγορούμενων για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, o εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή τόσο για τον επίορκο αστυνομικό που κατήγγειλε η 19χρονη ότι την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε, όσο για τον πατέρα της τον οποίο είχε καταγγείλει η κοπέλα ότι τη βίαζε επί σειρά ετών, από μικρή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 24/7, χαρακτηριστικά σημειώθηκε από την έδρα  «Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες». Δεν διευκρίνισε όμως τι εννοούσε με τον όρο «ιδεοληψίες» και που τις εντόπισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο αστυνομικός προτάθηκε ως ένοχος μόνο για σωματική βλάβη, ο πατέρας μόνο για κατοχή μεταλλικής ράβδου, ενώ για τις κύριες κατηγορίες η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για αμφότερους τους κατηγορούμενους.

Η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς υποστήριξε ότι η 19χρονη επέλεξε τον τρόπο ζωής της για να κερδίσει χρήματα και την οικονομική χειραφέτησή της.

«Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ» κατέληξε ο Εισαγγελέας «είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε».

Χρήστες των social media σχολίασαν την εισαγγελική πρόταση εκφράζοντας την οργή και την απογοήτευσή τους για την ελληνική δικαιοσύνη που όπως έχουμε δει αφήνει εκτός φυλακής ακόμη και καταδικασμένους παιδοβιαστές.

Ακόμη αναρωτιούνται για το μήνυμα που εκπέμπει η Ελληνική Δικαιοσύνη στα θύματα έμφυλης κακοποίησης.

 

Exit mobile version