Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στα Τέμπη
EUROKINISSI ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στα Τέμπη

SHARE THIS

Ο αδερφός του Βάιου Βλάχου, μια μέρα πριν το 40ημερο μνημόσυνο, ανακοίνωσε υποτροφία στη μνήμη του αδερφού του.

Έχουν περάσει πάνω από 40 μέρες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Το νήμα της ζωής τόσων ανθρώπων διεκόπη τόσο βάναυσα κι ακόμα περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες. Ο πόνος δεν θα καταλαγιάσει αλλά τουλάχιστον να υπάρξει δικαιοσύνη για τα θύματα και τους ανθρώπους που έμειναν πίσω να θυμούνται. Και ακόμα περισσότερο να διασφαλιστεί πως στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Η αξιοπρέπεια των συγγενών των θυμάτων από την πρώτη στιγμή μας συγκίνησε. Η ανάγκη για μοίρασμα και αγάπη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, τιμώντας τη μνήμη του αδερφού του, Βάιου Βλάχου, ανακοίνωσε τη δημιουργία υποτροφίας για την ενίσχυση και κατεύθυνση Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία του Τμήματος Γεωλογίας.

Η υποτροφία αφορά φοιτητές της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία” του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είχε ολοκληρώσει ο Βάιος Βλάχος και στη συνέχεια ασχολήθηκε πάνω στο αντικείμενό του, τη βελτίωση της ασφάλειας σε δημόσια έργα και κτήρια.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Υποτροφίας έχουν κατατεθεί τα πρώτα 2.500 ευρώ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές που έγιναν αντί για κατάθεση στεφανιών στην πολιτική κηδεία του Βάιου. Όπως αναφέρει ο αδερφός του, το εν λόγω ποσό είναι μόνο η αρχή, καθώς η οικογένεια σκοπεύει να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποτροφία για όσο μπορεί αλλά και να επεκτείνει τη βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες επιστήμονες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.,

Exit mobile version