Δυναμική κινητοποίηση στο Ηράκλειο! Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική κινητοποίηση στο Ηράκλειο! Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί

SHARE THIS

"Ναι! Θα νικήσουμε, θα ανατρέψουμε τα σχέδια εκείνων που ασελγούν και κερδοσκοπούν πάνω στον ανθρώπινο πόνο!"

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι υγειονομικοί της Κρήτης, συμμετέχοντας στην παγκρήτια απεργία της Τετάρτης (22/02).

Συγκέντρωση με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, υπέρ του αγώνα των υγειονομικών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης, σύμφωνα με το cretalive.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε ομιλία του κατά το συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Σήμερα, στέλνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας: Φτάνει πια! Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας. Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι σταθμός στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο, στην Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο. Πιάνει το νήμα των αγώνων στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον επισιτισμό και στους αγώνες των αγροτών.

Κανένας δεν μπορεί να καπηλευτεί τον αγώνας μας, ούτε να ψαρέψει σε θολά νερά! Δεν ξεχνάμε ότι η κατάσταση που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στην υγεία έχει όνομα και παρελθόν, και δεν είναι άλλο παρά η αντίληψη ότι η υγεία είναι για τις κυβερνήσεις και την ΕΕ εμπόρευμα, οι ασθενείς πελάτες και οι εργαζόμενοι φτηνοί, ευέλικτοι και αναλώσιμοι.

Η συγκέντρωσή μας, οι αγώνες μας στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, ότι όταν πάρουμε ως λαός την υπόθεση στα χέρια μας, μπορούμε να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας, σφίγγουμε το χέρι μας στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα, τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, στους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες, στην 3η ηλικία.

Ναι! Θα νικήσουμε, θα ανατρέψουμε τα σχέδια εκείνων που ασελγούν και κερδοσκοπούν πάνω στον ανθρώπινο πόνο! […] Άλλωστε αυτό δίδαξαν σημαντικοί υγειονομικοί στο πέρας του χρόνου, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Τσε Γκεβάρα!”

Exit mobile version