Καλλιθέα: Εισαγγελική έρευνα για το “Κέντρο Ειδικών Θεραπειών” από καταγγελίες
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλλιθέα: Εισαγγελική έρευνα για το “Κέντρο Ειδικών Θεραπειών” από καταγγελίες

SHARE THIS

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας

Μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονταν 11χρονο αγόρι να περπατά σε περβάζι παραθύρου του τρίτου ορόφου, και την σφράγιση του “Κέντρου Ειδικών Θεραπειών” στην Καλλιθέα που πραγματοποιήθηκε με εντολή της Περιφέρειας, διενεργείται ποινική έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος παιδιών από τους υπευθύνους του κέντρου.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του κ. Μανώλη Κουφάκη, οδηγού πούλμαν που είχε εργαστεί για ένα τρίμηνο στο Κέντρο, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης αναφέρθηκε σε κακοποίηση παιδιών.

Ο κ. Κουφάκης δήλωσε πως όσο εργαζόταν για το Κέντρο είδε πολλές φορές εργαζόμενους αλλά και την ιδιοκτήτρια του Κέντρου να χτυπούν μπροστά του παιδιά και να τους φέρονται με απαξιωτική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω Κέντρο εξυπηρετούσε 48 ΑμεΑ, από 4 έως 24 ετών, από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Με παραγγελία του, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν από τους υπεύθυνους του Κεντρου έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Exit mobile version