Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα: Επανασύνδεση παροχής σε πολύτεκνη οικογένεια με παρέμβαση αλληλέγγυων
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα: Επανασύνδεση παροχής σε πολύτεκνη οικογένεια με παρέμβαση αλληλέγγυων

SHARE THIS

Ο αγώνας για το συνάνθρωπο αποδεικνύεται πάντα το πιο δυνατό όπλο των λαϊκών στρωμάτων.

Με μια δυναμική παρέμβαση κατοίκων, σωματείων και φορέων επιτεύχθηκε νωρίτερα σήμερα (26/6) η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένεια με 4 παιδιά στη Νέα Ιωνία, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά τη σημασία της αλληλεγγύης.

Με αποφασιστική κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Μεταμόρφωση, την πρώτη ενάντια στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, οι συγκεντρωμένοι, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τους υπεύθυνους, πέτυχαν τελικά την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στην πολύτεκνη οικογένεια.

Όπως αναφέρει το 902.gr, οι διαδηλωτές νωρίτερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων, ωστόσο, έγιναν «μπαλάκι» ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς, καθώς ο ένας τους παρέπεμπε στον άλλο. Παράλληλα κατήγγειλαν την παρουσία της Αστυνομίας στον χώρο του ΔΕΔΔΗΕ και απαίτησαν την άμεση αποχώρησή της.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας και των Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Β. Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι Συνταξιουχικών Σωματείων, Συλλόγων Γυναικών, από τον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας, από το Παράρτημα Βορειοδυτικής Αθήνας της Ένωσης Λογιστών και οι δημοτικοί σύμβουλοι «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Θ. Σκολαρίκος και Νέας Ιωνίας, Π. Τσουκαλάς.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την εμπορευματοποίηση της Ενέργειας και τη στρατηγική της «πράσινης ανάπτυξης» που με ζήλο υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγώντας σε ενεργειακή φτώχεια τα λαϊκά νοικοκυριά.

 

Exit mobile version