Καταγγελία για ξυλοδαρμό 15χρονου από αστυνομικό – “Τον έριξε κάτω και τον πατούσε” (video)
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΙΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για ξυλοδαρμό 15χρονου από αστυνομικό – “Τον έριξε κάτω και τον πατούσε” (video)

SHARE THIS

Σοβαρή καταγγελία για εγκληματική και ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας - "Το παιδί μου ένιωθε ότι θα πεθάνει".

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα κατήγγειλε η μητέρα ενός 15χρονου που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Πήγε να τον πνίξει” αυτά τα λόγια ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του ανήλικου επισημαίνοντας πως ο αστυνομικός έριξε κάτω τον ανήλικο και τον πατούσε με το πόδι του.

Ο 15χρονος νοσηλεύεται με κακώσεις στο κεφάλι και μώλωπες στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” από την Πέμπτη (7/4).

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του, εντόπισε και πήρε μαζί με φίλους του μία τσάντα με τρόφιμα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα άφησαν την σακούλα στο προαύλιο της πλησιέστερης Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ένας αστυνομικός -εκτός υπηρεσίας- πλησίασε τα παιδιά και άρχισε να τους κάνει παρατηρήσεις. Η κατάσταση ξέφυγε και ο αστυνομικός έριξε κάτω τον 15χρονο βάζοντας το πόδι του στο κεφάλι του για να τον ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κακώσεις στο κεφάλι.

Στις δηλώσεις της η μητέρα αφήνει να εννοηθεί πως ενδεχομένως τα κίνητρα του αστυνομικού να ήταν ρατσιστικά εξαιτίας του χρώματος του 15χρονου μαθητή.

Το περιστατικό δεν τελείωσε εκεί αφού μετά τη δήλωση του αστυνομικού “καλά του έκανα” ο πατέρας του ανήλικου χτύπησε τον αστυνομικό.

Μιλώντας η μητέρα του ανήλικου στο Mega ανέφερε:

Το παιδί μου νοσηλεύεται από την Πέμπτη με τραύματα στο πρόσωπό του και στο κεφάλι του, αλλά τα πιο μεγάλα τραύματα είναι τα ψυχολογικά που έχει υποστεί αυτό το παιδί. Είναι 15 χρονών, είναι στην πιο κρίσιμη ηλικία. Το παιδί βρήκε μια αφημένη σακούλα με κρέας και την πήρε. Δεν την είχε καν μαζί του, την άφησε στο προαύλιο της εκκλησίας, νομίζοντας ότι θα την πάρει κάποιος που την είχε περισσότερο ανάγκη από αυτόν. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, καθόταν σε ένα καφέ με έναν φίλο του, και καθώς παρακολουθούσε τι γινόταν, αποφάσισε να δείξει την ισχύ του και την εξουσία του πάνω στο παιδί μου. Ο φίλος του πήγε τη σακούλα στην κάτοχο, η οποία ούτε καν είπε ότι χάθηκε, είπε ότι ξέχασα μια σακούλα έξω από ένα κατάστημα και δεν τη βρίσκω. Και αποφάσισε ο κύριος αυτός να πάει καταπάνω στο παιδί μου με υβριστικά σχόλια για το χρώμα του, γιατί είναι λίγο πιο μελαμψός από μένα. Είμαστε στο 2023 και πρέπει να απολογηθεί ένα παιδί για το χρώμα του. Άρχισε να τον βρίζει και να τον φωνάζει κλέφτη και διάφορα άλλα υβριστικά σχόλια. Τον έριξε κάτω και τον πατούσε επί 4 λεπτά με το γόνατό του“.

 

Exit mobile version