Κύμα αλληλεγγύης προς το Α.Τ. Ομόνοιας για την 19χρονη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμα αλληλεγγύης προς το Α.Τ. Ομόνοιας για την 19χρονη

SHARE THIS

Ποτάμι αλληλεγγύης για στήριξη στην 19χρονη που κακοποιήθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πορεία αλληλεγγύης για την 19χρονη κοπέλα που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας. Οι αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και κρότου λάμψης όπου δημιούργησε μεγάλη ένταση.

Οι αλληλέγγυοι συσπειρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι και  κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου καταγγέλεται ότι συνέβη η κακοποίηση. Στην κεφαλή της πορείας οι συμμετέχοντας κρατούσαν πανό που έγραφε: «ΕΛ(λ)ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΒΙΑΣΤΩΝ».

Η πορεία ήταν δυναμική με συνθήματα και παλμό. Οργανώθηκε μετά την ανακοίνωση ότι οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η συγκέντρωση που δημιουργήθηκε ήρθε αντιμέτωπη με την αστυνομική βία. Αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών διαλύοντας την πορεία. Μέρος των συγκεντρωμένων πέταξε κατά των αστυνομικών μολότοφ και πέτρες ενώ η γνωστή «αύρα» έκανε και πάλι την εμφάνισή της.

Νωρίτερα, παρέμβαση με τρικάκια, πανό και μερικά αυγά είχαμε από την «Ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας σχετικά με το βιασμό από μπάτσους στο ΑΤ Ομόνοιας» στο γραφείο του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου -αυτή τη φορά- ενός από τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας στο ΑΤ Ομόνοιας.

Exit mobile version