Κολωνός: Ξεκινά σήμερα η δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση κι εκμετάλλευση της 12χρονης
EUROKINISSI) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Ξεκινά σήμερα η δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση κι εκμετάλλευση της 12χρονης

SHARE THIS

Η δίκη θα ξεκινήσει σε αίθουσα του ΜΟΔ και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου.

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έρχεται σήμερα η φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης κι εκμετάλλευσης που βίωνε επί σειρά μηνών το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, με 25 άντρες να βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον 54χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την υπόθεση, πλην του 54χρονου και της μητέρας του παιδιού, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο της ανήλικης, σημαντικός ρόλος αποδίδεται και στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που ως τρίτος μαστροπός φέρεται να προωθούσε το κοριτσάκι μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η δίκη θα ξεκινήσει σε αίθουσα του ΜΟΔ και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου που παραχωρήθηκε, για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με μέριμνα του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς είναι πολυπρόσωπη και απαιτείται μεγάλος χώρος για να μπορεί να εξελιχθεί ομαλά.

Η έναρξη της δημόσιας διαδικασίας για όσα βίωσε η 12χρονη, βρίσκει την συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων, όπως τον 54χρονο και την 37χρονη μητέρα του παιδιού, με συμπληρωμένο το 12μηνο προσωρινής κράτησης και με τον χρόνο για την συμπλήρωση του 18μηνου να συμπληρώνεται τον Απρίλιο.

Οι κατηγορίες για μαστροπεία και η παρουσία του θύματος στο δικαστήριο

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι ο 54χρονος και η μητέρα της 12χρονης, που ,κατά την δικογραφία, είναι υπαίτιοι για την συγκλονιστική πορεία του κοριτσιού στην κόλαση των «ραντεβού της φρίκης» , είναι βαρύτατες. Ο 54χρονος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες για πράξεις άγριας σεξουαλικής βίας, διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου και προμήθειας κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατά ανηλίκου έχει και η μητέρα της 12χρονης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, καθώς φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε δύο άντρες, έναντι αμοιβής. Η δεύτερη κατηγορία αν και δεν είχε ζητηθεί από τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που υπέβαλε πρόταση παραπομπής, αποδόθηκε στην μητέρα από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έκριναν την υπόθεση και εξέδωσαν βούλευμα.

Τους τρεις κατηγορούμενους, που βαρύνουν πράξεις που αφορούν την εκπόρνευση του ανήλικου παιδιού, πλαισιώνουν στο εδώλιο 23 άντρες που φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το 12χρονο κορίτσι. Οι 18 από αυτούς πλήρωσαν και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις στο ανήλικο κορίτσι, ενώ οι υπόλοιποι, είτε δεν προχώρησαν γιατί έφυγε το θύμα από το “ραντεβού”, είτε είχαν στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό της ανήλικης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την πλευρά βασικού κατηγορούμενου ενδέχεται να ζητηθεί η εξέταση της ανήλικης στο δικαστήριο, κάτι στο οποίο δεν αναμένεται να συναινέσει η Υποστήριξη της Κατηγορίας η οποία θα ζητήσει να αναγνωστούν οι καταθέσεις που έχει δώσει το κορίτσι στις Αρχές.

Το δικαστήριο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα δώσει την έγκριση του, ώστε η ανήλικη να βρεθεί, ασφαλώς με κλειστές τις πόρτες, ενώπιον του ή αν θα αποφανθεί ότι η διαδικασία θα μπορούσε να είναι οδυνηρή για το παιδί και δεν θα δώσει έγκριση σε αυτοπρόσωπη παρουσία του θύματος, ώστε να μην διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο επαναθυματοποίησης.

Exit mobile version