Κορυδαλλός: Κρατείται ακρωτηριασμένος άντρας χωρίς να έχει καταδικαστεί
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυδαλλός: Κρατείται ακρωτηριασμένος άντρας χωρίς να έχει καταδικαστεί

SHARE THIS

Βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες υπό προσωρινή κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά τη διαπιστωμένη αναπηρία άνω του 85%, από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει καθημερινά ένας κρατούμενος με σοβαρό ακρωτηριασμό στις φυλακές Κορυδαλλού φέρνει σήμερα στο φως με δημοσίευμα της η Εφσυν.

Συγκεκριμένα, ένας 45χρονος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες υπό προσωρινή κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς να έχει καταδικαστεί, παρ’ όλο που έχει διαπιστωμένη αναπηρία άνω του 85%, σύμφωνα με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Ο ίδιος ζητά να αποφυλακιστεί με όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του για συνέργεια σε τέσσερις κλοπές ως οδηγός, τονίζοντας ότι η υπό όρους απόλυση προβλέπεται από τον νόμο και για καταδικασμένους με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω, οι οποίοι κρίνονται ένοχοι για βαρύτερα αδικήματα από αυτό για το οποίο κατηγορείται.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, εξηγεί πως και τα απλά πράγματα μοιάζουν για εκείνον ακατόρθωτα. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα μ’ ένα πόδι και μ’ ένα χέρι να ζω μέσα στη φυλακή. Εχω πρόβλημα ακόμα και για να πάω να πάρω το φαγητό, να κάνω ένα ντους, όπου για να φτάσω πρέπει να κατέβω 15 σκαλιά. Εχω κανονική τουαλέτα στο κελί και όχι τούρκικη γιατί είμαι ανάπηρος. Αλλά το πόδι μου είναι κομμένο σύριζα. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάω ακόμα και στο επισκεπτήριο να δω τα δύο παιδιά μου, όταν έρχονται να με δουν. Τα 500 μέτρα μού φαίνονται πέντε χιλιόμετρα. Η αναπηρική σύνταξη πάει στην οικογένειά μου και η γυναίκα μου αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα υγείας» λέει ο ίδιος.

Ο κρατούμενος δεν θεωρεί πως θα διευκόλυνε τη διαβίωσή του στο σωφρονιστικό κατάστημα μια ενδεχόμενη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος», γιατί δεν υποφέρει από κάποια παθολογική ασθένεια και ελπίζει πως θα βρεθεί μια λύση αφού η υπόθεσή του είναι εν γνώσει της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο 45χρονος είχε ακρωτηριαστεί στο αριστερό του χέρι άνωθεν του αγκώνα και στο αριστερό του πόδι άνωθεν του γόνατος το 1998, όταν έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος με γερανό στη Θήβα και έμεινε σε κώμα για 45 μέρες.

Exit mobile version