Λαϊκή συσπείρωση για τον Βασίλη Δημάκη
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Λαϊκή συσπείρωση για τον Βασίλη Δημάκη

SHARE THIS

Πρωτοφανής είναι η συσπείρωση του κόσμου ως απάντηση στην εμμονική, ιδεοληπτική και αυταρχική  στάση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου η οποία συνεχίζει να αρνείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση στον Βασίλη Δημάκη που αναγκάζεται να κατέλθει για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας.

Το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη ξέσπασε αρχικά στα Social Media ενώ αναμένεται να μεταφερθεί και στους δρόμους, αφού για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης βρίσκεται ξανά σε άρνηση τροφής και νερού βρίσκεται, καταγγέλλοντας πως αθετήθηκαν οι υποσχέσεις και δεν του έχουν δώσει ούτε υπολογιστή, ούτε σύνδεση στο Ίντερνετ για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη στα Social Media

Ο Δημάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών. Το 2018, έδωσε εξετάσεις και πέρασε δεύτερος από όλα τα εσπερινά λύκεια της χώρας και με βαθμό αριστούχου, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς προχώρησε σε απεργία πείνας διεκδικώντας χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι μετά από τρεις απορριπτικές αποφάσεις από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ως κρατούμενος κατάφερε να πάρει απολυτήριο Λυκείου μέσα στη φυλακή και στη συνέχεια αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, περνώντας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητά να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Αυτό όμως δεν έχει γίνει εφικτό, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει δύο φορές απεργία πείνας και δίψας, την οποία διέκοψε αφού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα του παρέχουν από το σωφρονιστικό ίδρυμα, τα απαραίτητα μέσα για να μπορέσει να σπουδάσει. Τώρα, με νέα του δήλωση, υποστηρίζει ότι ούτε καν υπολογιστή δεν του έχουν εξασφαλίσει, ενώ και πάλι κατηγορεί την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, για προσωπική εκδικητική στάση.

Η ανεξήγητη και εμμονική στάση των φυλακών να του αρνηθούν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα του στη μόρφωση, ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης στα social media:

 

Η κοινωνία, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην εκπαίδευση, πασχίζει σήμερα να αποκαταστήσει μία κατάφωρη και εγκληματική αδικία, που απειλεί τη ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού.

Πληροφορίες από: Flash

Exit mobile version