Λάρισα: 20χρονος νεκρός από πυρά αστυνομικού
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: 20χρονος νεκρός από πυρά αστυνομικού

SHARE THIS

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου το Σάββατο (8/7) έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα ένας 20χρονος να δεχθεί θανατηφόρα πυρά

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής καταδίωξης που ξεκίνησε στις 11:40 το πρωί, ο 20χρονος, ο οποίος ήταν συριακής υπηκοότητας, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο 20χρονος επέβαινε σε ένα κλεμμένο αγροτικό φορτηγό που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι Αττικής. Οι αστυνομικοί του έδωσαν σήμα να σταματήσει κοντά στα διόδια του Μοσχοχωρίου, αλλά αυτός ανέπτυξε υψηλή ταχύτητα για να διαφύγει. Έτσι, ξεκίνησε μια καταδίωξη από τα περιπολικά οχήματα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Σε μια φάση, ο νεαρός έκανε αναστροφή και επέστρεψε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κοντά στο Μοσχοχώρι, το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με έναν τοίχο και ακινητοποιήθηκε, και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια. Κατά την επιχείρηση πιάστηκε, ένας από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν πυροβόλησε, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Exit mobile version