Μάγδα Φύσσα για τον Παύλο: «Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία – Τον δολοφόνησαν φaσίστες»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάγδα Φύσσα για τον Παύλο: «Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία – Τον δολοφόνησαν φaσίστες»

SHARE THIS

Στην συγκέντρωση και την πορεία ενάντια στο φασισμό η Μάγδα Φύσσα, η γυναίκα που σήκωσε στις πλάτες της τον αντιφασιστικό αγώνα

Μετά από 9 ολόκληρα αγώνα, η μάνα του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τα χέρια του ΧΑυγιτη Ρουπακιά, συνεχίζει να πολεμά τον φaσισμό, με κάθε τρόπο.

Σήμερα βρέθηκε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι διατρανώνοντας και πάλι ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από τους φασίστες, που το ίδιο το σύστημα τους δέχτηκε, τους ενσωμάτωσε.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά είναι και μια μεγάλη θυσία ενάντια στον φασισμό», είπε δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια δηλώσεων της οικογένειας Φύσσα. Η ίδια τον διέκοψε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για θυσία, αλλά για δολοφονία!

«Όχι κύριε μου, δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες, οι φασίστες αυτής της χώρας, που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες. Θυσία την πήρε ο αντιφασιστικός κόσμος στην πλάτη του και τη σηκώνει, μια στυγερή δολοφονία εν καιρώ ειρήνης, στο σπίτι του. Πίσω από εδώ είναι το σπίτι του. Ήρθαν και τον σκότωσαν, δε θέλω να ξανακούσω για θυσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στον αγώνα της δεν είναι μόνη. Στο πλευρό της βρέθηκε πλήθος κόσμου, όπως και κάθε χρόνο, για έναν αγώνα που δεν έχει τελειώσει. Για έναν αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, στον φασισμό, στο σκοτάδι. Μπορεί ο φασισμός να της στέρησε τον γιο της, ο αγώνας ενάντιά του όμως της «έδωσε» χιλιάδες «παιδιά» που παλεύουν μαζί της, ώστε ποτέ να μη σβήσει ο Παύλος της.

Exit mobile version