Μάτι: «Γραμμή του υπ. Πολ. Προστασίας» η έφεση του Δημοσίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο (Video)
TWITTER SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: «Γραμμή του υπ. Πολ. Προστασίας» η έφεση του Δημοσίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο (Video)

SHARE THIS

«Θεωρώ ότι είναι γραμμή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, να κυνηγήσουμε την υπόθεση μέχρι τέρμα. Είναι σαφές αυτό».

Σφοδρές (δικαιολογημένα) αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης για αποζημίωση σε συγγενείς θύματος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που δικαίωσε τους πρώτους συγγενείς θύματος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, επιδικάζοντάς τους αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την φονική πυρκαγιά ως «περιστατικό ανωτέρας βίας» χαρακτηρίζει τη φονική πυρκαγιά το Δημόσιο και επικαλείται έξι λόγους που οδήγησαν στην άσκηση έφεσης.

Σήμερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Σκύφτας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την έφεση του Δημοσίου ως σαφή «γραμμή του Υπ. Πολιτικής Προστασίας».

«Προσωπικά, στη συγκεκριμένη υπόθεση πιστεύω ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει το Ελληνικό Δημόσιο με την έφεσή του είναι να ζητήσει να περιοριστεί το ποσό της αποζημίωσης, πιστεύοντας ότι ήταν οι λόγοι ανωτέρας βίας τέτοιοι που δεν μπορούσαν να επιτρέψουν το να σώσουν όλους τους ανθρώπους οι πυροσβέστες μας.

Θεωρώ ότι είναι γραμμή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, να κυνηγήσουμε την υπόθεση μέχρι τέρμα. Είναι σαφές αυτό. Δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου… Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι ότι έχει έρθει μία έφεση η οποία βασίζεται σε νομικούς και πραγματικούς λόγους που ξεπερνούν την τυπικότητα. Δείχνουν την προσπάθεια πλήρους ανατροπής».

Exit mobile version