«Μέχρι μέχρι να πάψει η κοινωνία να γεννάει φίδια, θα λέμε δυνατά το όνομα του Παύλου»
FACEBOOK/ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ/FOIVOS DELIVORIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μέχρι μέχρι να πάψει η κοινωνία να γεννάει φίδια, θα λέμε δυνατά το όνομα του Παύλου»

SHARE THIS

Στην κεντρική συναυλία του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022, εχθές το βράδυ βρέθηκε και ο αγαπημένος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, για να τραγουδήσει στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα 9 χρόνια πριν.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε μια εμφάνιση γεμάτη νοήματα, ερμήνευσε τραγούδια αφιερωμένα στην πάταξη του φασισμού, της πατριαρχίας και της αστυνομικής βίας.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, χαιρέτησε το κοινό και ευχαρίστησε τη μητέρα όλων, τη Μάγδα Φύσσα, ενώ σημείωσε ότι ο αγώνας κατά του φασισμού πρέπει να συνεχιστεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, τη Μάγδα Φύσσα, που όποτε μιλάμε, όποτε την ακούω, τη διαβάζω, τη σκέφτομαι, ξέρω που ανήκω. Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω αυτό το αγόρι που μας έφερε εδώ όλους μαζί, που σήκωσε όλο τον κόσμο μας στα χέρια του και που μέχρι να πάψει η ελληνική κοινωνία να λέει ψέμματα στον εαυτό της και να γεννάει φίδια, εμείς με όλη τη δύναμη της φωνής μας, θα μαζευόμαστε και θα λέμε δυνατά το όνομά του: Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ, αφιέρωσε το τραγούδι του Άγρια Ορχιδέα, ένα καυστικό κομμάτι, με ξεκάθαρο νόημα, «στον εντολέα της ενέργειας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερμήνευσε το σπουδαίο κομμάτι του για την Ελένη Τοπαλούδη και σημείωσε ότι «Σε μια κοινωνία, μια δομή σαν τη δική μας η γυναικεία σεξουαλικότητα, η γυναικεία αυτοδιάθεση, το γυναικείο “όχι” πάντα θα δικάζονται και θέλει δουλειά. Ίσως μέχρι εκείνη την ημέρα ένα τέτοιο τραγούδι να έχει τη χρησιμότητά του.»

Exit mobile version