Μήδεια: Δύο νεκροί σε Κρήτη και Εύβοια από τον χιονιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήδεια: Δύο νεκροί σε Κρήτη και Εύβοια από τον χιονιά

SHARE THIS

Νεκροί ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη κι ένας ηλικιωμένος με αναπνευστικά προβλήματα σε ορεινό χωριό στην Εύβοια.

Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα, είναι μέχρι ώρας δύο νεκροί σε Κρήτη και Εύβοια.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη σε αγροτική δύσβατη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, πάνω από το χωριό Καμινάκι εκεί όπου ένας κτηνοτρόφος ηλικίας 56 ετών εγκλωβίστηκε λόγω της κακοκαιρίας και έχασε τις αισθήσεις του.

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του από την Πυροσβεστική ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί ενώ πριν λίγη ώρα σύμφωνα και με τον κ. Συριγωνάκη, αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής η σορός του μεταφέρθηκε από το ποιμνιοστάσιο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πιθανότατα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο 56χρονος υπέστη ανακοπή, γεγονός ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο δεύτερος νεκρός ηλικίας 80 ετών εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρουπί στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι Εύβοιας.

Η τραγική ιστορία του ηλικιωμένου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε ξεκινήσει από χθες, καθώς είχε ειδοποιήσει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του ηλικιωμένου από το χωριό Τρούπης στη Β. Εύβοια, επιστρατεύτηκε και ερπυστριοφόρο, όμως η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη και όταν έφτασαν οι διασώστες στο σημείο ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση, ο 80χρονος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν μπουκάλα οξυγόνου και ρεύμα, όμως δεν είχε ηλεκτρικό, αλλά ούτε και γεννήτρια. Το ρεύμα στο χωριό είχε διακοπή εδώ και τρία 24ωρα.

 

Exit mobile version