Μίκης Θεοδωράκης: «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος έξω από το σπίτι του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος έξω από το σπίτι του

SHARE THIS

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε», είπε η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.  

Κλίμα συγκίνησης επικρατεί έξω από το σπίτι του κορυφαίου δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη, όπου «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 96 ετών. Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, καλλιτέχνες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδι στο κέντρο της Αθήνας για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κρατώντας άσπρα και κόκκινα λουλούδια.

Με χειροκροτήματα έφυγε για την τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης. Πλήθος κόσμου, είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο.

Βαθιά συγκινημένοι οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Αθάνατος».

Φανερά συγκινημένη η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί πολύ. «Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε», τόνισε.

«Ήταν ένας άνθρωπος με μυαλό, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το μυαλό του ήταν ξουράφι», λέει ο Δημήτρης Δούγιας που για 45 χρόνια ερχόταν κάθε πρωί και του έφερνε εφημερίδες. «Από χθες διεκόπη η συνεργασία και μου είπαν να μην ξαναφέρω», προσθέτει.

Πού είχε ζητήσει να ταφεί

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης μετέφερε την τελευταία του επιθυμία στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του, Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Exit mobile version