Μυτιλήνη: «Γέφυρα ζωής» από 28χρονο που έχασε τη «μάχη» μετά από τροχαίο
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: «Γέφυρα ζωής» από 28χρονο που έχασε τη «μάχη» μετά από τροχαίο

SHARE THIS

Οι γονείς του άτυχου νέου ενημερώθηκαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και  έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων.

Θλίψη αλλά και συγκίνηση προκαλεί η απώλεια ενός 28χρονου στη Μυτιλήνη ο οποίος μετά από γενναία απόφαση της οικογένειάς του, θα δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους, δωρίζοντας όργανά του.

Ο άτυχος νέος είχε διαπιστωθεί εγκεφαλικά νεκρός πριν δυο 24ωρα, οι γονείς του άτυχου νέου ενημερώθηκαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και  έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων.  Γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφθασε με ειδική πτήση κλιμάκιο γιατρών για την λήψη των οργάνων του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί.

Το χρονικό του ατυχήματος και της δωρεάς

Ο 28χρονος είχε τραυματισθεί την περασμένη Κυριακή,  σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Πολιχνίτου – Μυτιλήνη  στην περιοχή Μεγάλη Λίμνη, όταν το αυτοκίνητό του κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα και στη συνέχεια σε  δέντρο. Ο 28χρονος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υποβλήθηκε σε επέμβαση και   έδωσε μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όμως δεν τα κατάφερε.  Η οικογένειά του, σε  αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους που παλεύουν με προβλήματα υγείας.

Τελικά «γέφυρα ζωής» στήθηκε από χθες το βράδυ (Παρασκευή, 13/10) μέχρι σήμερα (Σάββατο, 14/10) τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου ιατρικές ομάδες από νοσοκομεία των Αθηνών μετέβησαν για τη λήψη οργάνων.

Όπως σημειώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων:

«Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης. Σήμερα η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών αφορά την προσφορά των οργάνων προς μεταμόσχευση από έναν συνάνθρωπό μας (δότης) που δεν είναι πια στη ζωή. Από έναν δότη, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς μέσω της Δωρεάς Ιστών.

Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου».

Exit mobile version