Μητσοτάκης: Η μόνη επιλογή είναι η προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Η μόνη επιλογή είναι η προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα

SHARE THIS

«Πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές»

Την καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας, όπως συνηθίζει κάθε Κυριακή, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις «μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή» αλλά και σε «μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή», όπως η επιστολική ψήφος.

Στα υπόλοιπα θέματα που αναφέρθηκε ήταν, μεταξύ άλλων, η Δικαιοσύνη, η Οικονομία, η ανεργία και η COP28. Υπενθυμίζεται πως η WWF Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην 28η παγκόσμια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα τώρα επενδύει σε νέες εξορύξεις υδρογονανθράκων και σε νέες υποδομές ορυκτού αερίου» ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα, όπως και πάρα πολλές άλλες χώρες, εμφανίζει μια κλιματική και ενεργειακή πολιτική με διπλό πρόσωπο».

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως συνεχίζει «με τη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ακρίβειας. Είναι μία μάχη που εξακολουθούμε να δίνουμε με αμείωτη ένταση, καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επιμένει».

Κλείνοντας την ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, σημείωσε πως «πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές, μετατρέποντας δηλαδή σε μόνιμες ευκαιρίες τις πρόσκαιρες δυσκολίες» ενώ τόνισε πως «η μόνη δυνατή επιλογή που έχουμε σήμερα -ατομικά και συλλογικά- είναι η έγκαιρη προσαρμογή στη νέα απαιτητική πραγματικότητα».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Exit mobile version