Οι φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους: «Ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει τα χαρτιά»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους: «Ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει τα χαρτιά»

SHARE THIS

Οι φοιτητές για ακόμη μία φορά κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους απέναντι στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που μειώνει φοιτητές και εισάγει αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια.

Ούτε η χθεσινή άγρια καταστολή ούτε ο καιρός εμπόδισε τους φοιτητές να πλημμυρίσουν και σήμερα τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους απέναντι στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

«Κούλη-Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει τα χαρτιά»

Το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και σωματείων εκπαιδευτικών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, ενόψει της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Βουλή, έχει τεράστια συμμετοχή.

Στη συγκέντρωση καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και σωματεία εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάλεσμα απηύθυναν παράλληλα και Φοιτητικοί Σύλλογοι μαζί με μαθητές, οι οποίοι με πορεία κατευθύνθηκαν νωρίτερα από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία σήμερα, Πέμπτη 11/2, αργά το απόγευμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να έχουν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής, αλλά και επί συγκεκριμένων άρθρων.

Όργιο καταστολής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος διαδηλωτών που οδήγησαν σε σοβαρούς τραυματισμούς και πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων.

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει καταγγελίες για επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τόσο σε βάρος του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου, έξω από τη βουλή, όσο και της Σοφίας Σακοράφα του ΜέΡΑ25, έξω από τη ΓΑΔΑ.

Exit mobile version