Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Θεοκλής Ζαούτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Θεοκλής Ζαούτης

SHARE THIS

Μετά το ξήλωμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που διαχειρίστηκαν την πανδημία.

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει μετά την παραίτηση Αρκουμανέα τα καθήκοντα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οµότιµος καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania, διαδέχεται τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος φαίνεται ότι έμμεσα καρατομήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το ξήλωμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που διαχειρίστηκαν την πανδημία.

Ο κ. Ζαούτης είναι σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη στην Ελλάδα, μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου για την Καταπολέµηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (CDC), μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αµερικανικής Ακαδηµίας Παιδιατρικής (AAP), επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta και σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας».

Exit mobile version