Νίκη του γονεϊκού κινήματος: Παραμένει στο κτίριο του το 9ου δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω
FACEBOOK/ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκη του γονεϊκού κινήματος: Παραμένει στο κτίριο του το 9ου δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω

SHARE THIS

Στον συλλογικό αγώνα των γονιών, συμπαραστάθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και των όμορων δήμων

Αισιόδοξη τροπή φαίνεται να παίρνει η κατάσταση που αφορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω καθώς μετά τον συνεχή αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά στην επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου που στεγάζει το σχολείο.

Το 9ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό στεγαστικό πρόβλημα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, γονείς και μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με λουκέτο του σχολείου τους, όταν δικαστικοί επιμελητές έδειξαν απόφαση έξωσης και ήθελαν να αλλάξουν κλειδαριά στο σχολείο.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μιλώντας τότε στον ANT1, έκανε λόγο για «ξεφτίλα» εν έτει 2022, 90 μαθητές να μένουν χωρίς σχολείο καθώς εδώ και δυο χρόνια και ενώ ήταν γνωστή η δικαστική διαμάχη με τους ιδιώτες στους οποίους ανήκει το κτίριο, να μην έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού. Το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα και η δικαστική διαμάχη κρατά από το 2020 μέχρι που πριν από λίγες ημέρες βρήκε η οριστική απόφαση για έξωση.

Η πρωτοφανής ιστορία είναι γνωστή τόσο στο δήμο όσο και στο υπουργείο Παιδείας που όπως καταγγέλλουν οι γονείς δεν έκαναν τίποτα για να βρεθεί λύση για τα παιδιά ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Ακολούθησε συλλογικός αγώνας των γονιών, στον οποίο συμπαραστάθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα και των όμορων δήμων.

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστό το σχολείο τους μόλις επέστρεψαν και από τις διακοπές των Χριστουγέννων -οι ιδιοκτήτες είχαν αφαιρέσει ήδη πόρτες και παράθυρα.

Με προσωπική απόφαση του δημάρχου, κόντρα στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το 9ο Δημοτικό θα έπρεπε να συστεγαστεί με το 14ο Δημοτικό.

Το 14ο σχολείο δεν πληροί καμία προϋπόθεση ασφάλειας και χωρητικότητας. Σχεδόν διακόσια παιδιά θα έπρεπε να μοιραστούν μια μικρή αυλή. Γονείς και παππούδες θα έπρεπε να διανύουν πάνω από δύο χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο. Θα ήταν μια διάλυση ουσιαστικά της εκπαιδευτικής ζωής στο μέσο της χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές δεν το δέχτηκαν και ξεκίνησαν κατευθείαν αποχή από τα μαθήματα. Σε ένδειξη συμπαράστασης πολλά ακόμα σχολεία του Αιγάλεω ήταν σε αποχή.

Αποκορύφωμα ήταν η μεγαλειώδης ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων στις 16/1/23, στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι Γονέων από τα άλα σχολεία του δήμου, πλήθος γονιών, μαθητών, και άλλων πολιτών, καθώς και σύλλογοι και ενώσεις γονέων από Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Μενίδι, Νέα Ιωνία, Καματερό, Αχαρνές), η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κλπ.

Την Παρασκευή, η Ένωση Γονέων Αιγάλεω συμμετείχε σε σύσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα.

Όπως ενημερώνει σε ανάρτηση της, η Ένωση κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα αιτήματά της διαχρονικά για το θέμα του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως ενημέρωσε με νεότερο δημοσίευμα της, «το 9ο Δημοτικό Σχολείο θα μείνει ανοιχτό!!!».

Exit mobile version