Φωτιές: Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα- Μάχη και σε Έβρο και Βοιωτία
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα- Μάχη και σε Έβρο και Βοιωτία

SHARE THIS

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνιο αγώνα, ενώ οι εικόνες από τις εστίες φωτιάς θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, για μία ακόμη ημέρα, με τα μέτωπα να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνιο αγώνα να σώσουν δάση και περιουσίες με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους, ενώ οι εικόνες από τις εστίες φωτιάς θυμίζουν βιβλική καταστροφή.

Τα πύρινα μέτωπα

Αυλώνας

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι τρείς διαφορετικές πυρκαγιές στον Αυλώνα, που ξέσπασαν το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Άγιος Γεώργιος, Συικάμινος και Ασπρόχωμα.

Για τις φωτιές έχουν προσαχθεί τέσσερις ύποπτοι για εμπρησμό που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Για τον έναν που είναι 45 ετών, έχουν γίνει διαφορετικές καταγγελίες. Φέρεται να οδηγούσε ένα ασημί φορτηγάκι που από όπου περνούσε ξέσπαγαν εστίες φωτιάς. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του.

Πάρνηθα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα με τα πτητικά μέσα να δίνουν αγώνα με τις αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την κορυφογραμμή, στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος προς την κορυφογραμμή, δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ. Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νικολάου Μενιδίου, Μπόσκιζα και προειδοποίσης για τους Θρακομακεδόνες.

Βοιωτία

Τελείως διαφορετική η εικόνα στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα όπου από νωρίς έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Μεγάλη έκταση έχει λάβει η φωτιά κοντά στο Κυριάκι, λόγω της έντασης των ανέμων. Ωστόσο η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ήχησε για τους οικισμούς Περιστερά και Άγιο Νικόλαο όπου καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Αλεξανδρούπολη-Ροδόπη

Η μερική εξασθένηση των ανέμων βοήθησε στον έλεγχο της φωτιάς σε Αλεξανδρούπολη-Ροδόπη που σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις – Ενημέρωση Τροχαίας

  • 14:20 Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Αυλώνα: 1) Στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Μουρούζη, 2) Στην οδό Αθανασίου Διάκου από το ύψος της οδού Δαβρη.
  • 11:59 A) Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων: 1) Στη Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη συμβολή της με την οδό Θρακομακεδόνων έως την οδό Δεκελείας.
  • 2) Στην οδό Αγίου Διονυσίου στη συμβολή της με την οδό Στρ. Κάλλαρη.
    3) Στο τμήμα της Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μποσκιζα έως το ύψος της οδού Μόλας.
    B) Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η Πάρνηθος από το ύψος της συμβολής της με την Θρακομακεδόνων έως το τελεφερίκ προς Πάρνηθα.
  • 11:27 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κύμης.

Η Αττική Οδός είναι ανοιχτή σε όλο της το μήκος και σε όλες τις εξόδους της.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.
  • Επιπλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Exit mobile version