Ομοσπ. Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Παρέμβαση για τις απολύσεις στον κλάδο στο υπ. Εργασίας
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομοσπ. Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Παρέμβαση για τις απολύσεις στον κλάδο στο υπ. Εργασίας

SHARE THIS

Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις 92 εργαζομένων στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός».

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (28/7) εργαζόμενοι στον μεταλλευτικό κλάδο σχετικά με τις απολύσεις 92 εργαζομένων στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός».

Στη συγκέντρωση σύμφωνα με το 902.gr συμμετείχαν το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), μαζί με μέλη των ΔΣ των Σωματείων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ).

Σε συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπο του υπουργού, σημείωσαν πως για τους 92 εργαζόμενους, που είχαν απολυθεί από την εργολάβο «Edilmac» τον Σεπτέμβρη του 2022, ο σημερινός υπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα παρέμβαινε στην «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» για την πρόσληψή τους, ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να είναι στην ανεργία.

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν επίσης σε αιτήματά τους για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας, αλλά και στη μείωση ορίων συνταξιοδότησης των υπογειτών στα Μεταλλεία.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Μπάτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, τόνισε την ανάγκη να προσληφθούν στην «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» οι 92 εργαζόμενοι και σημείωσε ότι θα θέσουν το θέμα και στη συνάντηση με τον υπ. Εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Exit mobile version