Πικάσο: Και στο Reuters το βίντεο της γκάφας – Σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη, όχι από την ΕΛΑΣ εκείνος που τον μάζεψε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πικάσο: Και στο Reuters το βίντεο της γκάφας – Σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη, όχι από την ΕΛΑΣ εκείνος που τον μάζεψε

SHARE THIS

Παρά τα στοιχεία που είχαν αρχικά διαρρεύσει ότι ο άνθρωπος που επανατοποθέτησε ήταν από την ΕΛΑΣ, τελικά είναι σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Διεθνή προβολή κατάφερε να αποσπάσει τελικά η Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εύρεση των κλεμμένων πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, έπειτα από εννέα χρόνια.

Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Πολιτισμού, ο πίνακας του Πικάσο έπεσε από το σημείο που είχε τοποθετηθεί πρόχειρα, ενώ ο άνθρωπος που ανέλαβε να τον σηκώσει, το έκανε με άγαρμπο τρόπο, χωρίς τη δέουσα προσοχή

Μέσα Ενημέρωσης μεγάλης εμβέλειας, όπως το BBC αλλά και το Reuteus κάλυψαν την πρωτοφανή γκάφα, με αποτέλεσμα η χώρα να εκτεθεί παγκοσμίως τόσο για την πρόχειρη τοποθέτησης του εν λόγω πίνακα, όσο και για την εξίσου άγαρμπη επανατοποθέτησή του.

Το βίντεο με τον πίνακα του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου να πέφτει κι έπειτα να τοποθετείται με γυμνά χέρια στη θέση του κάνουν τον γύρο των social media αλλά και του κόσμου, αφού μετά το BBC, και το Reuters ανέδειξε το θέμα αναρτώντας στα social media το επίμαχο βίντεο.

«Ένας πίνακας του Πικάσο που ανακτήθηκε από την ελληνική αστυνομία εννέα χρόνια μετά την κλοπή του, γλίστρησε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια παρουσίασης στα ΜΜΕ» αναφέρεται στη δημοσίευση.

Τελικά, σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη κι όχι από την ΕΛΑΣ ο άνθρωπος που ανέλαβε να επανατοποθετήσει τον πίνακα

Παρά τα στοιχεία που είχαν αρχικά διαρρεύσει ότι ο άνθρωπος που τοποθετήσει τον πίνακα προερχόταν από τον χώρο της αστυνομίας. Σύμφωνα με το Documento, ο άνθρωπος που… μπήκε στο «κάδρο» σε αυτή τη μνημειώδη γκάφα, δεν έχει κάποια σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, αλλά είναι ο Γιάννης Αναστασάκος, σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Έτσι, αν και η ευθύνη για την ερασιτεχνική διαχείριση του ιστορικού αυτού πίνακα δεν ανήκει -εν τέλει- στην αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «αφήνει» τα ΜΜΕ και τους πολίτες να κατηγορούν τους αστυνομικούς, θέλοντας ίσως να… καλύψει τον σύμβουλό του.

Αναπάντητο μένει ωστόσο το ερώτημα, γιατί να ασχολείται με τον πίνακα ο σύμβουλος του υπουργού και όχι ειδικοί στη διαχείριση και συντήρηση έργων τέχνης.

Exit mobile version