Πύργος: Άγριο ξύλο με μαθήτριες Γυμνασίου – Απολαμβάνουν το «θέαμα» συμμαθητές τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος: Άγριο ξύλο με μαθήτριες Γυμνασίου – Απολαμβάνουν το «θέαμα» συμμαθητές τους

SHARE THIS

Στο video που παρουσιάζει το τοπικό μέσο ενημέρωσης απεικονίζονται δύο μαθήτριες οι οποίες πιάστηκαν στα χέρια και μάλιστα η μια φαίνεται να δοκιμάζει εναέρια κλωτσιά προς το πάνω μέρος του σώματος ή το κεφάλι της άλλης μαθήτριας.

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η βία στους κόλπους της σχολικής κοινότητας. Τα περιστατικά πληθαίνουν και σε πολλές περιπτώσεις αυτά που γίνονται ευρέως γνωστά είναι λιγοστά μπροστά στον τρομακτικά μεγάλο αριθμό που καταγράφεται… κυρίως σε στόρι των εμπλεκομένων ή των «θεατών» στα social media.

Το πιο πρόσφατο που καταγγέλθηκε στο ilialive.gr φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3) στον Πύργο και συγκεκριμένα στη γειτονιά του 1ου Γυμνασίου.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, μαθητές από το ίδιο σχολείο, έχουν απασχολήσει με τα καμώματά τους και στο παρελθόν και δυστυχώς φαίνεται πως εκεί υπάρχει μια «εστία» παραβατικών εφήβων που αντιλαμβάνονται πως οι διαφορές πρέπει να λύνονται με… ξύλο.

Στο video που παρουσιάζει το τοπικό μέσο ενημέρωσης απεικονίζονται δύο μαθήτριες οι οποίες πιάστηκαν στα χέρια – για άγνωστο λόγο – και μάλιστα η μια φαίνεται να δοκιμάζει εναέρια κλωτσιά προς το πάνω μέρος του σώματος ή το κεφάλι της άλλης μαθήτριας.

Όλα αυτά καταγράφονται από τα κινητά των υπόλοιπων μαθητών και μαθητριών που παρακολουθούν είτε αμέτοχοι είτε με επευφημίες και επιφωνήματα για το «θέαμα» που απολαμβάνουν. Μόνο μια – δύο άλλες μαθήτριες επιχειρούν να μπουν ανάμεσα στις συμμαθήτριες τους για να σταματήσουν τη μεταξύ τους «μονομαχία».

Το επίμαχο βίντεο

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στο δρόμο και όχι στο χώρο του σχολείου, ώστε να είναι αρμόδιοι οι καθηγητές.

Ωστόσο, επειδή η κατάσταση δείχνει πως ξεφεύγει αρκετά, είτε γιατί τέτοια φαινόμενα επικρατούν ως «μόδα» της εποχής, είτε γιατί οι μαθητές παρουσιάζουν μια έντονη επιθετική συμπεριφορά που εκφράζεται με τέτοιες μορφές βίας, θα πρέπει από κοινού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη Διεύθυνση του σχολείου και πολύ περισσότερο με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, να αναλάβουν δράση, πριν συμβούν ακόμα χειρότερα επεισόδια.

Exit mobile version