Πυροβολισμός 16χρονου: «Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της ΧΑ»
EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμός 16χρονου: «Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της ΧΑ»

SHARE THIS

«Ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει;».

Απαντήσεις για το αν ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ σχετίζεται με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σήμερα το πρωί μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1,  ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ έθεσε στο επίκεντρο ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομ στην Θεσσαλονίκη από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά δήλωσε στο τέλος της παρέμβασής του: «Ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;».

Ο κ. Πάντζος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί με βάση όσα είναι γνωστά να αποδώσει ρατσιστικά κίνητρα στην επιλογή του αστυνομικού της ΔΙΑΣ να πυροβολήσει τον ανήλικο Ρομά, αλλά «η πράξη και η δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού είναι εγκληματική. Έχει παραβιάσει κανόνες». Σημειώνεται ότι ο εντοπισμός της δεύτερης σφαίρας που σφήνωσε σε πόρτα του παρακείμενου κτιρίου διαψεύδει το αφήγημα για πρώτο πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό.

Νωρίτερα, ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική στον διοικητή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά.

«Είναι αδικαιολόγητη η στάση του νοσοκομείου και των γιατρών, θα έπρεπε να ανακοινώσουν δημόσια και επίσημα την κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη», τόνισε.

Σημειώνεται ότι για την απουσία επίσημης ιατρικής ενημέρωσης με την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος τοποθετήθηκαν χθες και η ΟΕΝΓΕ.

Exit mobile version