Πολυτεχνείο: Στην πορεία μνήμης η αδελφή της δολοφονημένης από τη χούντα Νορβηγίδας
FACEBOOK ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ - ASSOCIATION OF GREEK ARCHAEOLOGISTS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνείο: Στην πορεία μνήμης η αδελφή της δολοφονημένης από τη χούντα Νορβηγίδας

SHARE THIS

Οι εφημερίδες της εποχής την αποκαλούσαν «Μόνα Λίζα» της Νορβηγίας, λόγω του μειδιάματος στο πρόσωπό της.

Στην Ελλάδα για την πορεία μνήμης και τιμής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βρίσκεται η αδελφή της δολοφονημένης από τη χούντα, Νορβηγίδας Τόριλ Μαργκρέτε Ενγκελαντ, που έπεσε νεκρή από πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Η 22χρονη Τόριλ Μαργκρέτε Ενγκελαντ  δολοφονήθηκε σε ηλικία 22 ετών τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1973, στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι εφημερίδες της εποχής την αποκαλούσαν «Μόνα Λίζα» της Νορβηγίας, από το μειδίαμα στο πρόσωπό της όπως αυτό αποτυπώνεται στην φωτογραφία του διαβατηρίου της που δημοσίευσαν για την είδηση του θανάτου της.

Η αδερφή της θα συμμετέχει σήμερα στην πορεία μνήμης με το μπλοκ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων όπως ενημέρωσε ο ΣΕΑ με ανάρτησή του.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αναφέρει πως πίσω από το πανό του μεταξύ των μελών και των φίλων του Συλλόγου θα είναι η κ. Liv Kari Engeland.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποτίει φόρο τιμής στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις πορείες μνήμης σε όλη την Ελλάδα,

Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση του ΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στη γωνία Σταδίου και Παπαρρηγοπούλου, ώρα 16:00.
Στην φετινή, 50η επέτειο του εορτασμού της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πίσω από το πανό του ΣΕΑ θα βρίσκεται μεταξύ των μελών και των φίλων του Συλλόγου η κ. Liv Kari Engeland, αδελφή της Toril Margrethe Engeland που έχασε τη ζωή της από πυρά ελεύθερων σκοπευτών σε ηλικία 22 ετών τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1973, στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Εχθές αργά το βράδυ, την ώρα της δολοφονίας της, μέλη του Συλλόγου και φίλοι τίμησαν τη μνήμη της, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στον τόπο της εκτέλεσής της.

Exit mobile version