Πώς βοηθούν στην εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας οι φωτογραφίες του θύματος;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς βοηθούν στην εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας οι φωτογραφίες του θύματος;

SHARE THIS

Τα φώτα της δημοσιότητας πάλι στραμμένα στο θύμα με φωτογραφίες από τη ζωή της 24χρονης - Καμία φωτογραφία των δραστών.

Από χθες τα κανάλια παίζουν σε λούπα φωτογραφίες της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι την νάρκωσαν και την βίασαν τρία άτομα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, λες και οι φωτογραφίες του θύματος θα καταστήσουν ευκολότερη την έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας που φαίνεται να υπάρχει πίσω από την υπόθεση.

Από πότε άραγε βοηθούν στην εξάρθρωση κυκλωμάτων μαστροπείας οι φωτογραφίες των θυμάτων κι όχι των θυτών;

Πώς βοηθά στην έρευνα (δικαστική, αστυνομική, δημοσιογραφική) η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του 24χρονου θύματος κι όχι του 27χρονου που συνελήφθη γιατί κατηγορείται για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας;

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μιας κοπέλας που δέχεται απειλές για τη ζωή της επειδή κατήγγειλε όσα βίωσε δεν εξυπηρετούν καμία έρευνα.

Εξυπηρετούν το κουτσομπολιό και συμβάλλουν σε μία εντελώς αχρείαστη και στρεβλή συζήτηση που επικεντρώνεται στο θύμα. Τι έκανε λάθος το θύμα και βιάστηκε; Τι φορούσε το θύμα και προκάλεσε όσα της έκαναν, κλπ.

Ευτυχώς, οι χρήστες των social media από χθες διαμαρτύρονται για την διαρροή στοιχείων του θύματος, καλώντας τους πολίτες να απέχουν από αυτό το αισχρή νοοτροπία της κλειδαρότρυπας.

Exit mobile version