«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για φωτογραφήσεις του οίκου Dior σε Ακρόπολη, Ηρώδειο και Σούνιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για φωτογραφήσεις του οίκου Dior σε Ακρόπολη, Ηρώδειο και Σούνιο

SHARE THIS

Το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις σε Ακρόπολη, Ηρώδειο και Σούνιο

Σε σκηνικό… φωτογράφισης μόδας και με τη βούλα του κράτους θα μετατραπούν εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας.

Η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Ναός του Διός στη Νεμέα θα γεμίσουν φωτογραφικά συνεργεία, μηχανές, αναλόγια, προβολείς μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο Dior να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

Τα μέλη του συμβουλίου στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν.

Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου -σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την φωτογράφιση του 1951.

Οι μοναδικοί «αστερίσκοι» που μπήκαν αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, αλλά και εν γένει οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Το ΚΑΣ έθεσε όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.

Πάντως, το εκτεταμένο τσιμέντωμα της Ακρόπολης αναμένεται να αποτελέσει σύμμαχο των συνεργείων και των μοντέλων, αφού «φέρνει» κάπως σε… πασαρέλα!

Exit mobile version