Ρέντη: Προθεσμία έλαβε ο 18χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέντη: Προθεσμία έλαβε ο 18χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού

SHARE THIS

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 18χρονος, που που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών, τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Ο δικηγόρος του 18χρονου υποστηρίζει ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός. Δήλωσε επίσης ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται και πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Exit mobile version