Σαφείς αιχμές του ΠΟΥ για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαφείς αιχμές του ΠΟΥ για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

SHARE THIS

Μερικές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έκαναν απότομη άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό παρά την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τις τακτικές που εφάρμοσαν αρκετές ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στη διαχείριση της πανδημίας.

Το «καμπανάκι» του ΠΟΥ αφορά στην απότομη άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού που έλαβαν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Κύπρος ενώ βρίσκονται αντιμέτωπες με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής BA.2.

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μολδαβία ότι είναι «αισιόδοξος αλλά επαγρυπνεί» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ο κορονοϊός αυξάνεται σε 18 από τις 53 χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ, είπε.

«Ήραν βάναυσα τους περιορισμούς στη διασπορά, από πάρα πολλούς σε πολύ λίγους».

«Οι χώρες στις οποίες βλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία» σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημείωσε ότι ο κύριος λόγος πίσω από την αύξηση ήταν πιθανότατα η υποπαραλλαγή BA.2., η οποία είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο επικίνδυνη από άλλες παραλλαγές για να προσθέσει πως οι παραπάνω χώρες που αναφέρθηκε «ήραν βάναυσα τους περιορισμούς στη διασπορά, από πάρα πολλούς σε πολύ λίγους».

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid στην Ευρώπη μειώθηκε απότομα μετά από μια κορύφωση στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά από τις αρχές Μαρτίου αυξάνεται και πάλι.

Τις τελευταίες 7 ημέρες μάλιστα, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 12.496 θάνατοι στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ.

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε σχεδόν 194,4 εκατομμύρια και τον αριθμό των θανάτων σε πάνω από 1,92 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την Ελλάδα

Με την καταγραφή ενός ακόμη «μαύρου» αριθμού, αυτή τη φορά στους συνολικούς θανάτους, εξελίσσεται η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς φαίνεται ότι διανύουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα.

Οι συνολικοί θάνατοι από κορονοϊό, για τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, άγγιξαν τους 27.000, καθώς 34 ακόμη πολίτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Exit mobile version