Σε κολαστήριο ζώων μετατρέπεται η Ελλάδα – Θα θανατώνονται χωρίς αναισθητοποίηση!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κολαστήριο ζώων μετατρέπεται η Ελλάδα – Θα θανατώνονται χωρίς αναισθητοποίηση!

SHARE THIS

Η Ελλάδα επιστρέφει στο σκοτάδι, καταδικάζοντας τα ζώα στον πιο φριχτό θάνατο. Με νέα νομοθετική ρύθμιση τα ζώα θα θανατώνονται χωρίς αναισθητοποίηση!

Χωρίς αναισθητοποίηση θα σφαγιάζονται τα ζώα, με νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η νέα ρύθμιση καταργεί την υποχρέωση αναισθητοποίησης των ζώων πριν τη σφαγή, που ήταν νομικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα από το 1981 και η οποία εξασφάλιζε ότι, έστω και οδηγούμενα στη σφαγή, τα ζώα δεν θα βίωναν, σε καμία περίπτωση, τον πόνο, τον τρόμο και τη φρίκη της σφαγής και αφαίμαξής τους με πλήρεις τις αισθήσεις τους!

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η κατάργηση της υποχρεωτικής αναισθητοποίησης συνοδεύεται από σειρά ενεργειών για να γίνει η Ελλάδα κέντρο εξαγωγών κρέατος kosher και halal για την Μέση Ανατολή. Μια εφιαλτική προοπτική και πλήρης διαστρέβλωση του τι εστί ανάπτυξη και πρόοδος μιας χώρας.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, μόλις τον Οκτώβριο 2021, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι η χώρα είναι δήθεν υποχρεωμένη από το Ενωσιακό Δίκαιο να επιτρέπει τις σφαγές χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση κατά την άσκηση της λατρείας. Το ΣτΕ επιβεβαίωσε, αντιθέτως, ότι ο ≠ Κανονισμός αφήνει στα κράτη-μέλη της Ένωσης το περιθώριο να κρατήσουν σε ισχύ εθνικούς κανόνες (ή και να υιοθετήσουν νέους) που εξασφαλίζουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά τη σφαγή.

Αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ που επιβεβαίωσε την υποχρέωση αναισθητοποίησης, η κυβέρνηση καταργεί το άρθρο στο οποίο βασίζεται η απόφαση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ανάγκες των θρησκευτικών κοινοτήτων για προϊόντα kosher και halal εύκολα καλύπτονται είτε με εισαγωγές κρέατος, είτε με την πρόβλεψη στο νόμο ότι ΚΑΙ οι σφαγές με λατρευτικούς τύπους θα υπόκεινται σε υποχρέωση αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή, όπως προβλέπεται στο Βέλγιο και σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης, αλλά και σε χώρες που είναι μεγάλοι εξαγωγείς χαλάλ κρέατος, όπως η Νέα Ζηλανδία.

Exit mobile version