Σπουδαστής πλοίαρχος κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή η εστία είναι κλειστή
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπουδαστής πλοίαρχος κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή η εστία είναι κλειστή

SHARE THIS

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΕΜΕΝ ένας σπουδαστής πλοίαρχος κοιμάται στο αυτοκίνητό του εξαιτίας της κλειστής εστίας της σχολής.

Δεν έχει τέλος η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα.

Κάθε σχολή κρύβει ένα σωρό παθογένειες που καθιστούν τις δομές εχθρικές προς τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές.

Υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, υλικοτεχνική δομή, σίτιση, στέγαση και επιμορφωτικό υλικό.

Σύμφωνα, με καταγγελία της ΠΕΜΕΝ ένας φοιτητής πλοίαρχος αναγκάζεται και κοιμάται στο αυτοκίνητο του εξαιτίας της εστίας που αυτές τις μέρες είναι κλειστή.

Ο σπουδαστής πλοίαρχος της ΑΕΝ Κρήτης για βιοποριστικούς λόγους τις 15 μέρες του Πάσχα δούλεψε σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά. Λόγω των διακοπών η εστία της σχολής παρέμεινε κλειστή με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κοιμάται αυτές τις μέρες στο αυτοκίνητο του.

Αυτό που επισημαίνουν με ανακοίνωση τους στην ΠΕΜΕΝ είναι η υποκρισία που υπάρχει σχετικά με τη ναυτική εκπαίδευση. Από τη μια οι πλοιοκτήτες προσπαθούν να προσελκύσουν νέους στο ναυτικό επάγγελμα κι από την άλλη η απαξίωση των ίδιων και των σπουδών τους αφήνει εκτεθειμένους στους επιτήδειους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Αποτελεί πρόκληση, οι εφοπλιστές με το υποκριτικό διαφημιστικό σποτ για «μια θάλασσα ευκαιρίες», να επιχειρούν να προσελκύσουν νέους στο ναυτικό επάγγελμα, ενώ αυτό που βιώνουν οι σπουδαστές από την έναρξη των μαθημάτων τους στις σχολές, είναι η διαρκής απαξίωση υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η απαξίωση και υποχρηματοδότηση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τα αρπακτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Αντίθετα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, εκτός από τους ναυτεργάτες εκμεταλλεύεται και τους σπουδαστές ως τζάμπα χέρια, παίρνοντας επιδότηση και για τα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια τους. Ενισχύει την πρωτοκαθεδρία του στην παγκόσμια ναυτιλία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κέρδη από τα ναύλα, τις ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, απολαμβάνει σωρεία προνομίων, επιδοτήσεων και εθελοντική φορολογία, που απλόχερα έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν”.

 

Exit mobile version