Στους δρόμους για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων
FACEBOOK ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων

SHARE THIS

Υπό απειλή οι δημόσιοι χώροι στην Αθήνα, κάτω το βάρος μιας αλόγιστης τουριστικής ανάπτυξης που εξορίζει τους πολίτες.

Για το μεγάλο πρόβλημα της αθρόας καταπάτησης των ελεύθερων χώρων και την ανάγκη υπεράσπισής τους από την κοινωνία των πολιτών μίλησαν στον αέρα του «Κόκκινο 105,5» μέλη πρωτοβουλιών για τη διάσωση τοπόσημων της Αθήνας, φιλοξενούμενοι της Αλέκας Ζουμή και του Κώστα Παπαντωνίου.

Συγκεκριμένα μέλη από την πρωτοβουλία «Οχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», την «Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα»,την πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως» συζήτησα με τους δημοσιογράφους για τους ελεύθερους χώρους που συνεχώς μειώνονται στην Ελλάδα, στο βωμό της επίπλαστης ανάπτυξης.

Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια της Αθήνας… Από το Μαρούσι και το κτήμα Δηλαβέρη που σχεδιάζεται να μεταφερθεί το καζίνο της Πάρνηθας, μέχρι τα στρέμματα ελεύθερου χώρου στον Άγιο Κοσμά που μέχρι πρότινος αθλούνταν κάθε Σαββατοκύριακο μερικές χιλιάδες άνθρωποι.

Αλλά και στο κέντρο της πόλης, το πολύπαθο κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα όργιο «ανάπλασης, αλλά στα αλήθεια αυτό που συμβαίνει είναι ένα real estate πάρτι.

Από τα Εξάρχεια, τον Λόφο Στρέφη και την πλατεία μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνα, το Πεδίο του Άρεως και την πλατεία Πρωτομαγιάς.

Οι δημόσιοι χώροι απειλούνται και όχι γενικώς και αορίστως,, αλλά από συγκεκριμένα συμφέροντα που εξυπηρετούν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, τους λίγους και όχι τους πολλούς.

Exit mobile version