Σχολεία: Πάνω από 31.000 κρούσματα σε 5 ημέρες – Σήμερα επιπλέον 6.400
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πάνω από 31.000 κρούσματα σε 5 ημέρες – Σήμερα επιπλέον 6.400

SHARE THIS

Παρά τα χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια είναι μόλις... δύο!

Σαρώνει ο κορονοϊός στη χώρα, όπως μαρτυρούν τα επιπλέον, 6.364 θετικά self test που εντοπίστηκαν στα σχολεία κατά τη διάρκεια του τρίτου ελέγχου που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν μέχρι χθες το βράδυ εκπαιδευτικοί και μαθητές, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Παιδείας.

Παρά τα χιλιάδες κρούσματα, τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι μόλις δύο, δηλαδή σε αυτά τα τμήματα νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές!

Τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στα σχολεία επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι από τα self test, υπάρχει κάποια σταθεροποίηση», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πάνω από 31.000 χιλιάδες τα κρούσματα στα σχολεία

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547. Στο δεύτερο έλεγχο την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τα 9.600. Συνολικά δηλαδή μέχρι την Τρίτη, είχαμε πάνω από 25.000 κρούσματα μαθητές και εκπαιδευτικούς και αν προσθέσουμε και τα νέα 6.400 τότε ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μόνο την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία από τα self test ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 31.000.

Exit mobile version