Θέατρο «Εμπρός»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέατρο «Εμπρός»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη

SHARE THIS

Σε εξέλιξη διαμαρτυρία μπροστά απ' το δημαρχείο Αθηνών για την υπεράσπιση του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Αθήνας είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, με στόχο να μπει μπλόκο στα σχέδια του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για εκκένωση και ανάπλαση του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» με όρους τουριστικοποίησης.

Συγκεκριμένα, o δήμαρχος Αθήνας Kώστας Μπακογιάννης σχεδιάζει την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός μέσω σύμβασης παραχώρησης του κτηρίου από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον Δήμο Αθηναίων.

Αναγγέλλει έτσι την ανάπλαση του θεάτρου Εμπρός στα πλαίσια των σχεδίων επέκτασης της τουριστικοποίησης του κέντρου της Αθήνας, οργανώνοντας ανάθεση σε εργολάβο έργου συντήρησης και κλείσιμο του χώρου με τσίγκους και περίφραξη.

Ειδικότερα, η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), προβλέπει να πληρώνει ο Δήμος κάθε μήνα 4.000 ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια, τη στιγμή που υπάρχει τρόπος όπως τονίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να περάσει το κτίριο απευθείας από την «απρόσωπη» ΕΤΑΔ στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Για σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 είχε οργανωθεί  στην πλατεία Κοτζιά μπροστά απ’ το δημαρχείο Αθηνών, διαμαρτυρία υπεράσπιση του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου, καθώς η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

«Nα υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη δράση»

«Είναι ώρα να υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη δράση των καλλιτεχνών και των δημιουργών που δεν χωρά στην εμπορευματοποίηση της πόλης μας και το “πολιτισμό” της άγριας τουριστικοποίησης» σημειώνει το «Εμπρός».

Ακόμη, καλεί άμεσα όλους και όλες σε αγώνα για «έναν ελεύθερο και ζωντανό δημόσιο χώρο, ανοιχτό και προσβάσιμο τα τελευταία 11 χρόνια, ο οποίος λειτουργεί μέσα από την ανοιχτή Κυριακάτικη συνέλευση του, με την συνεπιμέλεια, τη φροντίδα και την συνδιαχείριση όλων μας. Από το 2011 έως σήμερα, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 500 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις.

»Έγιναν συναυλίες 600 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ μέσα από τα διεθνή καλέσματα και τα φεστιβάλ, καλλιτέχνες από 70 χώρες παρουσίασαν το έργο τους στο Εμπρός. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης».

Exit mobile version