Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση με αρχηγό ιερέα  – Απάτη 1,3 εκ. ευρώ σε βάρος πιστών
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση με αρχηγό ιερέα – Απάτη 1,3 εκ. ευρώ σε βάρος πιστών

SHARE THIS

Ένας 68χρονος ιερέας και ο 61 ετών στενός του συνεργάτης, πρώην ιερωμένος κατηγορούνται ότι απέσπασαν πρώην δωρεές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Εγκληματική οργάνωση με αρχηγό ιερέα και λεία πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελίες έξι πολιτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 68χρονος ιερέας και ο 61 ετών στενός του συνεργάτης, πρώην ιερωμένος κατηγορούνται ότι απέσπασαν πρώην δωρεές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς πείθοντας τα θύματά τους να στηρίξουν τον πρώτο ώστε να γίνει -όπως έλεγαν- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Η απάτη αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. την οποία προκάλεσαν καταγγελίες έξι θυμάτων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη συνεργοί τους, 51 και 34 ετών.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στους δύο κατηγορούμενους ως συνεργούς.

Κατασχέθηκαν ένα πολυτελές όχημα, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα εκτυπωτής, φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb), βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες επιστολές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα εξετασθούν από το αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι ήδη εναντίον του Κληρικού έχει ξεκινήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ανακριτική και δικαστική διαδικασία, καθώς και ότι ο Κληρικός απομακρύνθηκε από τον Ναό που υπηρετούσε και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία.

Exit mobile version