«Θυελλώδης» η συνεδρίαση της Επιτροπής, έντονες διαφωνίες για τα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θυελλώδης» η συνεδρίαση της Επιτροπής, έντονες διαφωνίες για τα μέτρα

SHARE THIS

Παράταση αγωνίας για την ανακοίνωση των μέτρων, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Οι ειδικοί απορρίπτουν μέρος των κυβερνητικών εισηγήσεων ενώ εκφράζουν ανοιχτά πλέον διαφωνίες με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο τετραψήφιος αριθμός των νέων κρουσμάτων που παραμένει, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των ειδικών που, μετά την σημερινή τους συνεδρίαση, θα προχωρήσουν σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Παράταση αγωνίας για την ανακοίνωση των μέτρων, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση. Οι πρώτες πληροφορίες που φθάνουν αναφέρουν έντονες διαφωνίες των μελών της Επιτροπής με τις κυβερνητικές εισηγήσεις.

Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί τα περιοριστικά μέτρα για την «κόκκινη» Αττική με την κυβέρνηση να επιμένει στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, πρόταση που ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή από τους ειδικούς που χαρακτηρίζουν το μέτρο «ακραίο».

Η λειτουργία των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την επιδημιολογική επίπτωση από τη λειτουργία τους να διχάζει τους ειδικούς. Οι περισσότεροι φέρονται να θέλουν να μείνουν ανοικτά ενώ υπάρχουν και επιστήμονες οι οποίοι είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν να κλείσουν άμεσα. Πάντως όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σχετικά με τη λειτουργία τους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η εισήγηση για σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 έως τις 05:00 το Σαββατοκύριακο. Εξειδικευμένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο».

Η κυβέρνηση μεταξύ άλλων, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει μόνο το click away για τα καταστήματα και να απαγορεύεται η κίνηση μεταξύ των δήμων στις κόκκινες περιοχές. Πάντως, κάποιοι από τους ειδικούς υποστηρίζουν πως θα πρέπει να σταματήσει τόσο το click in shop όσο και το click away.

Exit mobile version