ΧΑ: Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος για υποκίνηση ρατσιστικής βίας
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΑ: Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος για υποκίνηση ρατσιστικής βίας

SHARE THIS

Μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίκη προέκυψε μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. Oι τρεις καταδικασμένοι είχαν αποκαλέσει μέσα στη Βουλή το 2018 μειονοτικούς βουλευτές ως «Τούρκους πράκτορες».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε να εμφανιστεί σε μία δίκη που δικάζεται για πλημμεληματική κατηγορία και όχι στην κύρια δίκη, αυτή της Χρυσής Αυγής που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει καταδικαστεί ήδη ως διευθυντής της σε πρώτο βαθμό.

Στον Άρειο Πάγο κρίνεται σήμερα η τύχη του κόμματός του, μετά από προσφυγή που κατατέθηκε σε βάρος του.

Προσφυγή κατά του κόμματος που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» κατέθεσε το κόμμα «Έλληνες», του Δημήτρη Μιχάκη. Ζητά να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος “Έλληνες” και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σήμερα το Α1 Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφασίζει για τις προσφυγές των Κασιδιάρη και Μιχάκη.

Exit mobile version