Χανιά: Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά και εκβιασμούς
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά και εκβιασμούς

SHARE THIS

Ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορείται για εκβίαση κατ' επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.      

Προφυλακιστέος κρίθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την απολογία του ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην εκβίαση είχε απολογηθεί χθες και ο 29χρονος γιος τού 53χρονου, επίσης αστυνομικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 53χρονος αστυνομικός είναι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Η δράση του επίορκου αστυνομικού

Επί σειρά ετών φαίνεται ότι δρούσε ανενόχλητος ο επίορκος αστυνομικός, που εκβίαζε πολίτες στα Χανιά, με στόχο το οικονομικό όφελος. Ένα ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα αναγκάστηκε να του δώσει 16.500 ευρώ για να μην μπλοκάρει την άδειά τους σε επικείμενο διαγωνισμό του δήμου.

Το ζευγάρι τον κατήγγειλε στην αστυνομία, όταν τους ζήτησε άλλα 7.900 ευρώ, με τους αδιάφθορους να πιάνουν τον ίδιο και τον γιο του επ’αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβαναν τα χρήματα.

Μάλιστα, ο επίορκος δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές κατά των αδιάφθορων, λέγοντας «Θα έρθω στο σπίτι σου μ…….α και θα σε γ…….ω και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Ήθελε να αρπάξει το σπίτι γυναίκας

Ένα ακόμη θύμα του ήταν μία γυναίκα της οποίας κάηκε το σπίτι, το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η γυναίκα αποφάσισε με τα λιγοστά χρήματα που είχε να το φτιάξει ξανά για να το μισθώνει πάλι μέσω της πλατφόρμας. Ο αστυνομικός φέρεται να της προκαλούσε συνεχώς προβλήματα με καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών με στόχο να της πάρει το σπίτι μισοτιμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η έρευνα σε βάρος του συνεχίζεται και για πλήθος υποθέσεων χρηματισμού με την υπόσχεση ακύρωσης κλήσεων της Τροχαίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ αύριο Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί μαζί με τον γιο του στον αρμόδιο Ανακριτή για την απολογία του.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ίδιος και ο γιος του.

Exit mobile version