«Χαστούκι» από ΕΦΚΑ σε Χατζηδάκη – Απέρριψε τις προσλήψεις golden boys
EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χαστούκι» από ΕΦΚΑ σε Χατζηδάκη – Απέρριψε τις προσλήψεις golden boys

SHARE THIS

"Καμία ανοχή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα golden boys στον ΕΦΚΑ"

Το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κλείνει τη πόρτα στα μούτρα των ιδιωτών και στον Υπ.Εργασίας καθώς καταψηφίστηκε, η πρόταση της Διοίκησης να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης των πρώτων θέσεων Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών στον Φορέα, που θα μπορούν να στελεχωθούν και από στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Η πρόσληψη διευθυντών στο ΕΦΚΑ εκτός δημοσίου αφορά διάταξη που ψηφίστηκε τη περασμένη άνοιξη και προβλέπει οι αμοιβές τους να φτάνουν ως και 8.000 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παν. Δουφεξής απέσυρε το θέμα των προσλήψεων, καθώς δεν υποστήριξε κανένας αυτή τη προοπτική. Οι περισσότερα μάλιστα τη καταδίκασαν ασκώντας έντονη κριτική στα κριτήρια πρόσληψης και αξιολόγησης στα οποία η προφορική συνέντευξη συγκεντρώνει το 40% της τελικής βαθμολογίας για την έγκριση της πρόσληψης.

Την εναντίωση τους σε αυτό το μέτρο εξέφρασαν και επίσημα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ τονίζει ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή για τα golden boys. Με το σχέδιο αυτό, τα προσόντα, οι σπουδές, η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και ο πολύχρονος μόχθος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, για χάρη των παχυλά αμειβόμενων golden boys του κ. Χατζηδάκη, με αμοιβές-πρόκληση που φτάνουν μέχρι και τα 8.000 ευρώ».

Πιο αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

“ΔΕΛΤΙΟ Τ Υ Π Ο Υ
Καμία ανοχή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τα golden boys στον ΕΦΚΑ

Μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη (ν.4892/2022) για την ένταξη golden boys στην διοικητικήιεραρχίατου ΕΦΚΑ,έρχεταιτοΔ.Σ.τουΟργανισμού στηνσημερινήτουσυνεδρίαση να λάβει απόφαση και για την πρακτική του υλοποίηση.

Έρχεται να καταργήσει στην πράξη, την δυνατότητα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να εξελιχτούμε στις θέσεις Διευθυντών και Γενικών, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας μας, εξαιρώντας μόνο τους εργαζομένους του φορέα, από τα όσα ορίζει σχετικά ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους

Με το σχέδιο αυτό, τα προσόντα, οι σπουδές, η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και ο πολύχρονος μόχθος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, για χάρη των παχυλά αμειβόμενων golden boys του κ. Χατζηδάκη, με αμοιβές-πρόκληση που φτάνουν μέχρι και τα 8.000 ευρώ !

Πρόκειται για τους ίδιους εκείνους υπαλλήλους που από την ίδρυση του ΕΦΚΑ, έχουμε βάλει πλάτη στο να διατηρήσουμε όρθια κι αποτελεσματική την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Που έχουμε εκδώσει τις χιλιάδες συντάξεις για τις οποίες επαίρονται δημόσια ο Πρωθυπουργός και ο κ. Χατζηδάκης. Οι υπάλληλοι όμως αυτοί, πάψαμε να θεωρούμαστε κατάλληλοι σήμερα ώστε να αναλάβουμε τις θέσεις ευθύνης του ΕΦΚΑ.

Αλλά ας μην έχει ο κ. Χατζηδάκης ψευδαισθήσεις ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι και η κοινωνία πρόκειται να αφήσουμε αυτά του τα σχέδια να εφαρμοστούν.

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και διαθέσιμο τρόπο, νομικό και κινηματικό, για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Ο αγώνας μας αυτός δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μονάχα το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Είναι ένας αγώνας για τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και παροχών της. Γι’ αυτό και πρέπει να επιδιώξουμε να αποτελέσει έναν αγώνα κοινό με τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, την ΑΔΕΔΥ και τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και πρωτίστως με την κοινωνία συνολικά.

Ο ΕΦΚΑ σήμερα, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μηδενικών προσλήψεων, έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι από χρυσοπληρωμένα golden boys, με μοναδικά μάλιστα προσόντα από τον νόμο, την κατοχή ενός πτυχίου και την καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας”

Exit mobile version