Λίγος σεβασμός στον Λεβαντόφσκι δεν θα έβλαπτε
AP PHOTO MATTHIAS SCHRADER
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λίγος σεβασμός στον Λεβαντόφσκι δεν θα έβλαπτε

SHARE THIS

Η μαγική λέξη που λείπει από τα κεντρικά γραφεία της Μπάγερν Μονάχου αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα είναι «εκτίμηση».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Σερζ Γκνάμπρι ζήτησαν περισσότερη εκτίμηση από το σύλλογο, και ο σύλλογος ζήτησε περισσότερη εκτίμηση από τους δύο παίκτες. Οι διαμάχες, οι οποίες έχουν δει φως της δημοσιότητας με τρόπο που σπάνια συμβαίνει στη Βαυαρία, φαίνεται ότι περιστρέφονται γύρω από τον σεβασμό και όχι από τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων.

Ο Λεβαντόφσκι, ίσως ο μεγαλύτερος σκόρερ της γενιάς του, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν δυσαρεστημένος με την Μπάγερν εδώ και μήνες. Και το ίδιο βράδυ που κατέκτησε τον 10ο συνεχόμενο τίτλο της Μπουντεσλίγκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη για μένα». Στη συνέχεια, ανακοίνωσε επίσημα ότι η σχέση του με την Μπάγερν τελείωσε και, παρότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, ζήτησε να πουληθεί αυτό το καλοκαίρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, έριξε λάβι στη φωτιά δηλώνοντας ότι «Τέτοιες δημόσιες δηλώσεις δεν βοηθούν κανέναν από τους εμπλεκόμενους» και ότι «Ο Ρόμπερτ έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς δύο φορές στη σειρά και θα έπρεπε να ξέρει τι σημαίνει η Μπάγερν γι’ αυτόν. Η εκτίμηση δεν έρχεται μόνο από τη μία πλευρά».

Εν τω μεταξύ, με το φλερτ των Βαυαρών με τον Μανέ να συνεχίζεται αν και σε πιο ήπιους τόνους, ο Γκνάμπρι πήρε θάρρος από τη στάση του Πολωνού στράικερ κι εξέφρασε κι εκείνος την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά της ομάδας προς το πρόσωπό του. Έκανε ευθεία αναφορά στην αιχμή του Καν και τόνισε ότι «Δεν είναι ότι ο καθένας από εμάς (ο Λεβαντόφσκι και εγώ) σκέφτεται μόνο τα χρήματα. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που παίζουν μεγάλο ρόλο στο να νιώθεις καλά. Η εκτίμηση πρέπει να έρχεται και από τις δύο πλευρές, να είναι αμοιβαία».

Η απώλεια των δύο παικτών, που μαζί σημείωσαν 67 γκολ και κατέγραψαν 14 ασίστ φέτος, προφανώς θα έβλαπτε την Μπάγερν Μονάχου στο γήπεδο. Ωστόσο αν δούμε ολόκληρη την εικόνα, η στάση των δύο παικτών ίσως αντανακλά ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της διοίκησηςτου συλλόγου και των παικτών, κάτι που είναι ανησυχητικό και θα μπορούσε να επηρεάσει και τη στάση άλλων παικτών στο άμεσο μέλλον.

Η Μπάγερν δεν διαθέτει για μεταγραφές και συμβόλαια τα χρήματα της Παρί Σεν Ζερμέν ή της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν έχει το επίπεδο ανταγωνισμού ή την έκθεση στην αγορά της Πρέμιερ Λιγκ, ούτε προσφέρει την ίδια ζωή στους παίκτες εκτός γηπέδου – γι’ αυτούς τουλάχιστον που είναι «μερακλήδες» ή θέλουν να δουν και κάτι παραπάνω πέρα από το ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο σύλλογος διαθέτει πολύ ταλέντο, έχει μια αφοσιωμένη και δυναμική οπαδική βάση, μπορεί και πρωταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν παύει να έχει μια μεγάλη και αξιοζήλευτη ιστορία.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει και οι διαστάσεις που έχει πάρει δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστους τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, που λειτουργούν ως πυροσβέστες. «Θα ήμουν ευτυχής αν και οι δύο πλευρές έβγαζαν το συναίσθημα από τη μέση και προσπαθούσαν να βρουν μια καλή λύση για όλους», τόνισε ο Λέον Γκορέτσκα. «Θα ήθελα να παραμείνουν και οι δύο στην ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι, είναι δύο καλοί μου φίλοι και τους θέλουμε κοντά μας», πρόσθεσε ο Τόμας Μούλερ.

Θα προκύψει τελικά η συμφιλίωση; Το πιο πιθανό σενάριο είναι να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο παικτών με την ομάδα, ακολουθώντας την πορεία των Σούλε και Αλάμπα. Αμφότεροι μπορούν να κυνηγήσουν ένα καλό συμβόλαιο και, κυρίως, να νιώθουν καλά εκεί που παίζουν. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της διοίκησης των Βαυαρών προβληματίζει τη βάση των οπαδών τα τελευταία χρόνια, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, όσο και στο εξωαγωνιστικό, με τελευταίο «καμπανάκι» να αποτελούν οι σχέσεις της διοίκησης με τα πετροδόλαρα των Εμιράτων του Περσικού Κόλπου. Μια αυτοκριτική θα ήταν χρήσιμη, γιατί τα σημάδια είναι πλέον πολλά.

Exit mobile version