Καιρός: Επίμονη η κακοκαιρία – Πότε τελειώνει το μίνι «φθινόπωρο» του Ιουνίου

Το Σάββατο (13/6), αναμένεται να σημειωθούν βροχές σε διάφορα μέρη, με την κακοκαιρία να εξασθενεί από την Κυριακή και μετά

Καιρός EUROKINISSI
13.06.2026
Διαβάζεται σε 5'
Προσθέστε το Rosa.gr ως προτιμώμενη πηγή στην Google

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του Rosa.gr στην Google

Το μίνι «φθινόπωρο» έχει φέρει τα πάνω κάτω στο καλοκαιρινό τοπίο του καιρού και αναμένεται να επιμείνει για κάποιες μέρες ακόμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το Σάββατο (13/6), αναμένεται να σημειωθούν βροχές σε διάφορα μέρη, με την κακοκαιρία να εξασθενεί από την Κυριακή και έπειτα, οπότε και θα επιστρέψει η χώρα σε καλοκαιρινή κανονικότητα. 

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη χώρα την Παρασκευή (12/6), με την Αττική να βλέπει ισχυρές βροχές ειδικά σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια. Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα επίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τη Λάρισα να δέχεται μεγάλους όγκους νερού και χαλάζι σε κάποιες περιπτώσεις. 

Ο καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

α. στην περιοχή της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας μέχρι τις πρώτες ώρες,
β. στις Σποράδες και την Εύβοια έως και τις προμεσημβρινές ώρες,
γ. στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Λήμνου) μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί στο Ιόνιο, μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του

Ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 25 με 28 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και τα νότια τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανόν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρώτες ώρες στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.
  • Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις εκ νέου στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μέχρι το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις πρωινές ώρες στα νησιά του νοτίου Ιονίου και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο έως 6 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 29, τοπικά στα ηπειρωτικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Στις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν όμως στην ανατολική Πελοπόννησο θα διατηρηθούν μέχρι αργά το βράδυ.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28, τοπικά στα ηπειρωτικά 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στις Κυκλάδες έως 6, τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 27, τοπικά στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 28, τοπικά στα νότια έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το καιρικό τοπίο των επόμενων ημερών

Κυριακή (14/6)

Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους το μεσημέρι – απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα (15/6)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τρίτη (16/6)

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.