Αστυνομικό πογκρόμ στα Εξάρχεια: Μαινόμενοι αστυνομικοί σπάνε πολυκατοικία (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικό πογκρόμ στα Εξάρχεια: Μαινόμενοι αστυνομικοί σπάνε πολυκατοικία (Video)

SHARE THIS

Οργίασαν για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί χθες, μετά την μαζική πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για ακόμη μία φορά, αστυνομικοί που η αρμοδιότητά τους είναι η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, φαίνονται σε βίντεο να τις καταστρέφουν.

Έναν χρόνο μετά τα αδιανόητα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην περιοχή των Εξαρχείων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άνδρες της ΕΛΑΣ σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στη Τζαβέλλα για να μπουν και να συλλάβουν διαδηλωτές που μπήκαν για να γλιτώσουν από την απρόκλητη βία.

Σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το avgi.gr, φαίνεται η στιγμή που άνδρες της ομάδας «Δράση» σπάνε πολυκατοικία στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης της «ΑΥΓΗΣ» Κώστας Παπαντωνίου, στην οδό Τζαβέλλα, και ενώ δεν συνέβαινε κάτι ώστε να δικαιολογεί την επίθεση της αστυνομίας, οι άνδρες της ομάδας «Δράση» επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν στο σημείο.

Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να μπουν στην πολυκατοικία ώστε να προστατευθούν από την απρόκλητη βία των αστυνομικών, ωστόσο οι τελευταίοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας και προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το avgi.gr, φαίνεται η στιγμή που εμφανίζονται μηχανές της «Δράσης» στο σημείο. Τότε, τουλάχιστον ένας αστυνομικός με το γκλοπ στο χέρι σπάει την τζαμαρία της πολυκατοικίας. «Έξω, έξω τώρα!» ακούγεται να φωνάζουν οι αστυνομικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην πολυκατοικία μένουν ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» Σπύρος Βασιλείου και ο συγγραφέας Δημήτρης Τσεκούρας.

Σε δεύτερο βίντεο του avgi.gr φαίνονται οι αστυνομικοί να βγάζουν από την πολυκατοικία διαδηλωτές συλλαμβάνοντάς τους, αφού βεβαίως πρώτα έσπασαν την τζαμαρία.

Πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι σε διαδηλωτή που είχε συλληφθεί

Βίντεο του ρεπόρτερ της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου, δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν στο κεφάλι διαδηλωτή ενώ ο τελευταίος έχει συλληφθεί και ήταν, ήδη, ακινητοποιημένος. Το περιστατικό καταγράφηκε στην οδό Σολομού.

Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που άλλος αστυνομικός στα Εξάρχεια έσπασε τζαμαρία καταστήματος τραυματίζοντας νεαρή κοπέλα.

 

Exit mobile version