Casual σεξισμός και ομοφοβία Κούγια: «Έχει οικογένεια αυτή η Συνατσάκη; Ελπίζω να είναι φυσιολογική»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Casual σεξισμός και ομοφοβία Κούγια: «Έχει οικογένεια αυτή η Συνατσάκη; Ελπίζω να είναι φυσιολογική»

SHARE THIS

Όπως φαίνεται ο Αλέξης Κούγιας έπαθε και... Χρυσούλα Διαβάτη, καθώς ανέφερε ότι δε γνωρίζει τη Μαίρη Συνατσάκη, δε γνωρίζει τη Τζεφ Μοντάνα αλλά δεν ξέρει και τον όρο «διεμφυλικός»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου για 4 βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε στην εκπομπή Το Πρωινό, λίγα λεπτά πριν μπει στην δικαστική αίθουσα για τη δεύτερη ημέρα της δίκης.

Για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός, κάνοντας επίθεση προς όλους, τομ πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, τον πρόεδρο του πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, ενώ δήλωσε πως οι αποκαλύψεις στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo κατά του πελάτη του, Δημήτρη Λιγνάδη, είναι μια «φοβερή σκευωρία».

Επιπλέον, έβαλε ξανά στο στόχαστρό του το διεμφυλικό μοντέλο Τζεφ Μοντάνα και επιτέθηκε εκ νέου με τρανσφοβικά σχόλια στο πρόσωπό της.

Όπως φαίνεται ο Αλέξης Κούγιας έπαθε και… Χρυσούλα Διαβάτη, καθώς ανέφερε ότι δε γνωρίζει τη Μαίρη Συνατσάκη, δεν ξέρει τον όρο «διεμφυλικός»

Τέλος, με μειωτικό λόγο μίλησε και για την Μαίρη Συνατσάκη, λέγοντας πως δεν την γνωρίζει και πως ελπίζει να είναι καμιά ωραία κοπέλα, ενώ ρώτησε αν έχει οικογένεια και αν είναι… φυσιολογική στη ζωή της, αναπαράγοντας ουσιαστικά πατριαρχικά στερεότυπα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι «φυσιολογικά».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αρχίζει πια και φαίνεται ότι αυτή η χοντροκομμένη κατασκευή θα καταρρεύσει. Ήδη από την διαδικασία εχθές, όποιος είναι αντικειμενικός καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά γι αυτούς που έφτιαξαν αυτή την φοβερή σκευωρία, η οποία δηλητηρίασε και την κοινωνική ζωή της Ελλάδας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εδώ κι έναν χρόνο ακούμε αυτά τα πράγματα. Έδωσε δυνατότητα σε κάποιους που δεν υπήρχαν πουθενά, ακόμη και τον Μπιμπίλα τον είδα να κάνει διαφημίσεις. Είδα τον Τσαρούχα να συμμετέχει σε σίριαλ που είχα να τον δω πολλά χρόνια. Κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτή την υπόθεση για τους δικούς τους σκοπούς;»

«Βλέπω και αυτόν τον μαντράχαλο, που είναι δύο μέτρα -πώς τον λένε; το Τζεφ; ξέρω γω τι είναι; – να κάνει δηλώσεις και να λέει πως είναι μάρτυρας. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει σε αυτήν την υπόθεση, κι εγώ δεν γνώριζα το πραγματικό του όνομα. Ούτε γνώριζα ποιος είναι βέβαια. Βλέπω έναν δίμετρο εδώ πέρα ο οποίος δεν ντρέπεται να λέει ότι ο Λιγνάδης που είναι και 50 τον βίασε πριν από χρόνια; Τον βλέπω να λέει ότι είναι και μάρτυρας στην υπόθεση. Καμία σχέση δεν έχει. Έμαθα ότι το επώνυμό του είναι Ασημακόπουλος, δεν είναι στον κατάλογο των μαρτύρων και δεν έχει εξεταστεί και ποτέ. Και έρχεται εδώ, τα κανάλια τον φιλοξενούν, είδα να δίνει και συνέντευξη, μου έκανε και εξώδικο και πραγματικά γελάω. Έχουν αντιστραφεί οι όροι στην ελληνική κοινωνία με όλες αυτές τις δήθεν αποκαλύψεις, που περιορίστηκαν στην υπόθεση Λιγνάδη και Φιλιππίδη» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση του γνωστού δικηγόρου όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τον ίδιο περί «κλόουν».

«Ποια είναι η Μαίρη Συνατσάκη; Είναι δικηγόρος;» ρώτησε. «Ειλικρινά δεν την γνωρίζω την κυρία» συνέχισε. Τι είναι influencer, δεν ξέρω, όπως και τη λέξη διεμφυλικός, δε τη γνώριζα. Ειλικρινά δεν τη γνωρίζω, εύχομαι να είναι καμιά ωραία κοπέλα. «Έχει οικογένεια αυτή η κα Συνατσάκη; Ελπίζω να είναι φυσιολογική στη ζωή της. Δεν γνωρίζω, έχουμε χάσει τη μπάλα» απάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

«Το ότι νιώθω εγώ καραγκιόζης στην καθημερινότητά μου και όχι ο Αλέξης Κούγιας με ζουρλαίνει»

Με story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαίρη Συνατσάκη σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις που είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών έχει καταγγείλει τον λόγο του Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντάς τον «ρατσιστικό» και «τρανσφοβικό». Μάλιστα, στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό», ο γνωστός ποινικολόγος ρώτησε: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός; Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν υπάρχει και αυτό το σωματείο».

Στη συνέχεια, όταν ο συνεργάτης της εκπομπής ανέφερε την διεύθυνση του σωματείου, το οποίο βρίσκεται στη Λ. Συγγρού, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Αυτό το σωματείο πού αλλού θα μπορούσε να εδρεύει; Στη Συγγρού θα μπορούσε να εδρεύει. Μου είναι αδιάφορη η γνώμη κάποιων που δεν είναι στο περιβάλλον μου και δεν ασκούν επιρροή στον τρόπο που εγώ κάνω τη δουλειά μου σχεδόν 50 χρόνια.

Τότε, ο δημοσιογράφος συνέχισε, επισημαίνοντας σχετικά με το σωματείο ότι «Κοινοποιεί την συγκεκριμένη καταγγελία και στον Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να περάσετε από πειθαρχικό συμβούλιο ενδεχομένως», με τον Αλέξη Κούγια να απαντά «Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε στα social media μεταξύ άλλων ένα βίντεο στο οποίο έχει γράψει για τον γνωστό ποινικολόγο: «Το ότι νιώθω εγώ καραγκιόζης στην καθημερινότητά μου και όχι ο Κούγιας με ζουρλαίνει».

Exit mobile version